(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vernoemd naar de legendarische activist, auteur van ‘The emperor wears no clothes’ en goede vriend van Ben Dronkers, de oprichter van Sensi Seeds, die deze soort 20 jaar geleden ontwikkelde. Jack Herer heeft een bijzondere verscheidenheid. Dat komt door de complexe genetische achtergrond en een hele fijne balans, net op het raakpunt van Sativa en Indica. Deze balans vind je ook terug in het effect: een heldere high in combinatie met een intense body buzz. Sensi Seeds viert in 2014 het 20-jarig bestaan van de soort.

Bij Sensi Seeds noemen ze Jack Herer zelf de koning der planten en misschien wel de meest voortreffelijke marihuana die je ooit zult tegenkomen. Of dat zo is weten we niet maar deze soort is in ieder geval wel de meest onderscheiden variëteit. Eveneens is het Jack Herer die op recept verkrijgbaar is als een erkende variëteit van medicinale kwaliteitscannabis bij Nederlandse apotheken. Daarmee is Jack Herer zeker een van de meest bijzondere soorten die we kennen.

Jack Herer planten die uit zaad zijn gegroeid vertonen vier verschillende fenotypen. Drie van de vier fenotypen van Jack zijn zwaar beïnvloed door sativa terwijl de vierde een groeipatroon heeft dat naar indica neigt. De Sativa fenotypes van Jack kunnen een goede opbrengst per meter of per plant produceren wanneer ze vakkundig worden gecultiveerd, hoewel het niet gebruikelijk is dat deze fenotypen commercieel verkocht worden. De indica dominante Jack heeft echter snelle bloei en relatief compacte met een dichte, overvloedige bolle top structuur die geschikt is voor commerciële oogsten.

Soort: 55% Sativa / 45% Indica

Ouders: Complexe genenpoel met indica’s en sativa’s

Effect: Heldere high in combinatie met een intense body buzz

Smaak/geur: Aards-houtig, kruidig en een beetje scherp

Bloeitijd: 50-70 dagen

Oogst: XL

Omgeving: Zonnig / mediterraan

Seed company: Sensi Seeds

(advertentie)