(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Noem het leedvermaak maar erg rouwig zijn we niet als agenten zelf met wietplanten worden gepakt. Helemaal niet in het geval van de Brusselse politieagent V.T. want dat blijkt ook nog een foute plantenvriend te zijn. Hij gebruikte zijn dienstauto en vuurwapen tijdens privéritjes, en saboteerde zijn collega’s toen ze hem op het spoor dreigden te komen. 

Laten we maar meteen met het goede nieuws beginnen: de Brusselse agent V.T. is voorlopig van de straat. Hij is op non-actief gezet en er loopt een gerechtelijk onderzoek naar hem. Normaal gesproken zouden we dat nooit over een gepakte plantenvriend zeggen natuurlijk, maar de Brusselse V.T. blijkt een behoorlijk fout mannetje. Bovendien kweekte hij de wiet niet uit liefde voor de plant of voor eigen gebruik, maar puur voor het geld. Hij maakte bovendien mogelijk ook deel uit van een drugsnetwerk.

Huiszoekingen

De agent is aangehouden nadat zijn collega’s onder zijn appartement een wietplantage ontdekten. Hij was al vijf jaar in dienst bij de politiezone Brussel-Zuid. Zijn collega’s aldaar vertrouwden hem echter ook niet helemaal, want ze hielden hem al langer in de gaten. Dus toen ze aan het begin van deze week een reeks huiszoekingen deden, vielen ze ook bij de 40-jarige V.T. binnen. Daar troffen ze een wietkwekerij onder het appartement. Samen met nog twee andere binnentuinen die tijdens de huiszoekingen werden gevonden, waren ze goed voor zo’n 100 wietplanten.

Bij de huiszoekingen werden verder nog tienduizenden euro’s aan cash geld gevonden. Ook werden er naast de agent, ook drie verdachten van Albanese afkomst aangehouden. De mannen werden direct in de boeien geslagen en maken mogelijk deel uit van een gezamenlijk drugsnetwerk.

De foute wietkwekende politieagent uit Brussel.

Foute ‘beste vriend’

De politie mag volgens eigen zeggen je beste vriend zijn. In het geval van V.T. dan wel een foute vriend want onberispelijk was hij allerminst. Politiebronnen onthullen dat hij eerder met een dienstvoertuig én zijn dienstwapen naar Nederland reed om daar familie op te halen. Hij reed daarbij blijkbaar ook nog harder dan de maximumsnelheid want onderweg werd hij geflitst, waardoor zijn ongeoorloofde ritje naar Nederland uitkwam.

Tot de aanhouding werkte de man op de meldkamer (dispatching) waar de interventies binnenkomen. Daar zou hij de laatste tijd ook zijn collega’s bewust op het verkeerde been zetten, omdat zij het mogelijke drugsnetwerk op het spoor kwamen. Naast zijn werk op de meldkamer hield V.T. er nog een handeltje in natuurlijke shampoo en lichaamsproducten op na.

Vandaag (vrijdag 29 juli 2022 zal de agent voor de raadkamer verschijnen. “Het gerechtelijke onderzoek zal verder uitwijzen welke mogelijke maatregelen er nog getroffen zullen worden”, aldus de woordvoerster van politiezone Brussel-Zuid.

(advertentie)