(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wietplanten spoelen. De een zweert erbij terwijl de ander juist stelt dat je meer wiet kunt oogsten als je tot aan de dag van de oogst voeding geeft. Een onderzoek uit 2019 concludeerde dat spoelen geen verschil maakte voor de smaak en rookbeleving. Dat betekent echter niet dat spoelen helemaal geen zin heeft, zoals Mr. Grow It terecht opmerkt in deze video die hij naar aanleiding van datzelfde onderzoek maakte. Interessant!

Als het over wiet kweken gaat is spoelen een onderwerp waarover de meningen op zijn zachtst gezegd nogal verdeeld zijn. De meeste kwekers die hun wietplanten spoelen, doen dat omdat ze menen dat de wiet daar beter van gaat smaken, en minder scherp in de keel voelt bij het roken. Tegenstanders van spoelen zijn doorgaans van mening dat je meer kunt oogsten als je je wietplanten tot aan de oogst blijft voeden.

Geen verschil in smaak of rookbeleving?

Een studie van RX Green Technologies uit 2019 concludeerde dat spoelen geen zin had voor de smaak en rookbeleving. Maar klopt dit wel? En zijn er dan misschien andere voordelen te behalen door wietplanten wel te spoelen? Mr. Grow It neemt het onderzoek in deze video nog eens met je door, en stelt dat het spoelen waarschijnlijk toch wél voordelen heeft.

(advertentie)