(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannatommy’s Lemon Haze begint zo langzamerhand aan haar eindsprint. Nu de strek er definitief uit is, durft hij het aan om de plant hier en daar te ontbladeren. Ze ruikt al heerlijk naar citroenen en de trichomen geven aan dat het niet heel lang meer zal duren. Een bezoek aan De Loods maakt duidelijk welke wietsoort hierna een plekje in zijn kweekkast krijgt.

Ruimte voor toppen

Door alle strek en stress durfde ik nog niet eerder tussen de toppen te ontbladeren. Maar omdat Lemon Haze al even gestopt is met strekken was het nu wel tijd om te ontbladeren. Met alle knak en vouwkunsten is er bovenin de DGS toch een mooie hoeveelheid lekker geurende toppen ontstaan. Alle grotere bladeren die andere toppen raakten of voor schaduw bij andere toppen zorgden heb ik weggehaald.

Honger?

De plant begint inmiddels ook al een klein beetje te vergelen. Zou ze nu sowieso richting de herfst gaan, of heeft ze nog wat meer honger? Om dit uit te vinden besloot ik om de EC-waarde na het verversen te verhogen naar 2,1. Bij een teveel aan voeding zou ze dit zelf wel aangeven met verbrande bladpunten. Dit gebeurde niet en ze is goed verder gegroeid. Daardoor neem ik aan dat deze verwennerij haar wel blij heeft gemaakt.

VPD

Omdat Lemon Haze toch best dikke toppen begint te krijgen, begin ik me wat zorgen te maken om het klimaat. Met alle drukte rondom de verhuizing schoot dit er bijna bij in; daarom is het nu wel de hoogste tijd om het klimaat goed in de gaten te gaan houden. We willen natuurlijk geen toprot!

Vorige week heb ik de bedrade sensor van de thermo-/hygrometer wat verder omhoog gehangen. Er wordt nu gemeten ter hoogte van de toppen. De meter heeft een maximale luchtvochtigheid van 75% onthouden, in combinatie met een temperatuur van 30 °C. Op de VPD-kaart valt deze waarde nog net binnen het groene vlak. Toch heb ik de luchtvochtigheid tijdens de bloei liever wat lager, daarom schakel ik komende week de hulp in van een ontvochtiger.

Close ups & terpenen

Lemon Haze staat inmiddels acht weken op het 12/12 lichtschema. Om een indicatie te krijgen of het nog lang duurt voordat ze geoogst kan worden, nemen we een kijkje van dichtbij. Aan de transparante trichomen te zien schat ik in dat ze nog wel een week of twee verder mag bloeien. Dat is een goed teken, de toppen worden waarschijnlijk nog wat dikker en zwaarder.

Wachten wordt lastig. Ik raak razend enthousiast van de heerlijke citroengeur van Lemon Haze. Toch probeer ik deze gevoelens te bedwingen, zodat deze sterke plant volledig tot topkwaliteit mag doorontwikkelen.

Ik vond een compromis door eerst wat AK Choco Kush te vapen, en vervolgens aan Lemon Haze te snuffelen. Zo gaan die terpenen wellicht toch een symbiose aan in mijn lichaam. Misschien zit het wel tussen de oren, maar het gaf meteen een goed gevoel. Het zou natuurlijk ook de therapeutische werking van het kweken kunnen zijn…

Coffeeshop De Loods

Het stond al een tijd op mijn lijstje, en nu was ik eindelijk een keer in de buurt van coffeeshop De Loods in Amersfoort. Dit bezoek was voor mij perfect om de keuzestress voor de volgende ronde in de DGS wat in te perken. Bij deze toffe shop hebben ze namelijk wietsoorten van Amsterdam Genetics op de kaart staan. Ideaal dus om eens wat anders uit te proberen, en eigenlijk was ik ook meteen verkocht. Na Lemon Haze’ laatste loodjes zal ik je laten weten welke soort ik de volgende ronde in de Dokter Groen Special zal kweken.

Peace, CannaTommy

(advertentie)