(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Net zoals met Covid-19 proberen de Chinezen met drugs – cannabis inbegrepen – een zero tolerance beleid te voeren. Dat lukt uiteraard ook voor geen meter. In Hongkong, tot de eeuwwisseling nog een Britse kolonie, scoorde de politie zondag zelfs een nieuw afpakrecord: 900 kilo ‘cannabis buds’!

900 kilo wiet plus 1 kilo meth

Op een heuse persconferentie maakte hoofdinspecteur  Lau Kai-pang (goeie achternaam voor een smeris trouwens) het historische record bekend, van achter een mondkapje uiteraard vanwege de zero-corona aanpak.

Dat wij van CNNBS het weten, is te danken aan de Engelstalige website RTHK.hk die de feitelijke correcte kop ‘Police make record seizure of cannabis buds‘ boven het nieuws plakte. Zondag maakte de politie de vangst bekend van de ‘recente anti-narcotica operatie’, waarbij naast 900 kilo wiettoppen ook een kilootje methamfetamine (crystal meth) werd gescoord.

Drugs worden duur betaald, ook in China

De totale waarde van de in beslag genomen drugs in Hongkong bedraagt volgens de autoriteiten meer dan 100 miljoen dollar. Dat zijn dan wel Hongkong dollars, omgerekend naar euro’s praten we over bijna dertien miljoen.

De drugs zijn gevonden in drie verschillende bedrijfsgebouwen in Tuen Mun en San Po Kong. Volgens de politie zijn de wiet en meth afkomstig uit Noord-Amerika en werden ze vermomd als bouwmaterialen naar Hongkong verscheept. Twee mannen die de politie arresteerde moeten vandaag (maandag) al voor de rechter verschijnen.

Volgens Lau Kai-pang van de drugspolitie in Hongkong ligt het aan entertainment en andere landen dat er zoveel wiet naar hen wordt gesmokkeld…

Chinese wijsvinger wijst naar buitenland en amusementsindustrie

Hoewel ze een nullijn hanteren voor drugs in China, moet hoofdinspecteur Lau Kai-pang toegeven dat hij een stijgende vraag naar cannabis ziet onder jonge mensen. “We zien dat cannabis een van de populaire culturen is geworden – wat verkeerd is – onder jongeren. En dat verklaart waarom het gebruik van cannabis op veel entertainmentgebieden wordt gepromoot.”

Voor al die idiote landen en staten die de drug cannabis voor recreatief gebruik hebben gelegaliseerd, heeft inspecteur Lau Kai-pang ook nog wat aardige woorden over, bijvoorbeeld dat ‘het gevaar van cannabis wordt onderschat’.

En dankzij deze onderschatting, de onbeschaamde wietpromotie in de entertainment sector en legalisering elders vloeit er volgens deze politieman dus ook simpelweg meer wiet richting zijn Hongkong. Tja, je hoeft het allemaal niet ingewikkeld te maken natuurlijk, dat gedoe over drugs…

(advertentie)