(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl het volk zucht onder tot absurde hoogte gestegen energiekosten, smijt de politie even makkelijk bergen belastinggeld de deur uit voor hun war on drugs. Absoluut dieptepunt is de inzet van een politiehelikopter in Alphen aan den Rijn afgelopen dinsdag – om een man te pakken die (schrik niet) 1,5 gram hasj de gevangenis had gesmokkeld!

Politiehobby: belastinggeld verbranden in de lucht

Hoewel de politie zelf geen uitspraken doet over de kosten van het inzetten van een politiehelikopter – waarvan ons land er acht heeft – verklaarde een oud-vlieger in 2017 tegenover Omroep West dat één vlucht zeker 2.000 tot 3.000 euro kost. “Dat is allemaal belastinggeld. Als het wordt uitgegeven aan de bestrijding van zware criminaliteit is dat geen enkel probleem, maar nu wordt er echt geld over de balk gegooid”, zei de vlieger toen al.

Maar waarschijnlijk omdat het toch ‘slechts’ om belastinggeld gaat, verandert er niet veel bij de politie. Neem het bizarre voorval afgelopen dinsdagmiddag in Alphen aan den Rijn.

Opschudding in Alphen om beetje hasj

Een man zorgde daar bij de plaatselijke gevangenis aan de Eikenlaan ‘voor opschudding’, zo bericht de lokale nieuwssite Nieuwsinalphen.nl. Oh jee dank je dan, hij zal toch niet met een machinegeweer proberen om een maatje uit de bak te bevrijden of zo?

Nee hoor, de kerel bracht een pakket kleding voor een gedetineerde en daarin had hij stiekem 1,5 gram hasj verstopt. Helaas voor deze aardige weldoener en de gevangene voor wie de hasjkleding bestemd was, ontdekten de bewaarders de contrabande. De man ging er vervolgens rennend vandoor.

Ongeveer de hoeveelheid hasj die de inzet van een politiehelikopter in Nederland rechtvaardigt…  [foto: Rocket Stock/Shutterstock]

Doe effe normaal

Nou en, lekker laten gaan zouden de meesten van ons denken, maar zo tikt het klokje van de politie natuurlijk niet. ‘Agenten en een politiehelikopter werden ingeschakeld om naar hem te zoeken’, meldt onder meer het AD over wat er in Alphen gebeurde nadat die 1,5 gram hasj was ontdekt.

Uiteindelijk is de voortvluchtige inimini-hasjsmokkelaar inderdaad gevonden, door de wijkagenten op de grond.

Maar laten we nu eens even nuchter naar de zaak kijken, mensen. Er wordt patsboem een politiehelikopter de lucht ingestuurd – à raison van 3.000 euro – voor het opsporen van een gast die 1,5 gram hasj probeert te bezorgen bij een gedetineerde… is dat niet totaal van de ratten besnuffeld?!

ps; 1,5 gram hasj kost pak ‘m beet 15 euro en je kan er met enige fantasie 3 jointjes van draaien
[openingsbeeld: Aerovista Luchtfotografie/Shutterstock]
(advertenties)