(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na twee weken op een 6/18 lichtschema zijn de Spicebombs bijna klaar voor de oogst. De toppen zijn enorm groot geworden en beginnen al een beetje tegen elkaar aan te hangen. Dokter Groen geeft ze nog één keer vers voedingswater en blikt terug op zijn zomerkweek…

Ik heb zojuist besloten dat het de laatste week voor mijn Spicebomb planten zal worden. De toppen zijn enorm groot, en al zijn ze iets minder hard geworden dan ik gewend ben, denk ik toch dat het een mooie oogst zal worden. De Spicebomb heeft een heerlijke zoete en vooral kruidige geur, en aan trichomen ontbreekt het ze zeker niet.

Ik heb het voedingswater in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem van mijn kweekkast vanmorgen voor de laatste keer ververst. Ik plan de oogst volgende week woensdag, zodat ik er meteen foto’s van kan maken, en zal de planten de laatste twee dagen water zonder voeding geven. Nu heb ik er nog één keer de poedervoeding van Druid bijgedaan, een voeding die ik deze keer mocht proberen en die me uitstekend is bevallen.

Een zinderende zomerkweek

Het was me het kweekje wel deze keer, en dat kwam natuurlijk door de uitzonderlijk hete zomer. Normaal gesproken neem ik altijd wel een maandje pauze in de zomer. Maar uitgerekend tijdens de zonnigste zomer in jaren, besloot ik om door te kweken. En wie A zegt moet ook B zeggen, dus moest er in juni een waterkoeler komen om het water op temperatuur te houden. Het apparaat heeft het goed volgehouden, en ik ben blij dat ik hem heb aangeschaft.

Toen de bloei begin augustus eenmaal op gang kwam, hadden de planten het al weken erg heet in de Dokter Groen Special. De toppen waren toen al uitgerekt en behoorlijk lang. Vervolgens ben ik een paar weken op vakantie geweest, en moest ik de dagelijkse verzorging overlaten aan de oppas. Het was maar goed dat de Druid voeding zelf pH-regulerend is, en je dus geen pH-waarde hoeft te meten of te corrigeren.

Druid

De poedervoeding van Druid is mijzelf trouwens ook goed bevallen. De planten hebben nog steeds een mooie groene kleur, en zijn qua voeding niets tekort gekomen. Het is handig dat de pH-waarde vanzelf op peil komt met die voeding. Dat werkt goed zolang je het voedingswater wel regelmatig ververst. Maar dat moet je als DWC-hydrokweker sowieso.

Toen ik van vakantie terugkwam, trof ik enorme rakketten van toppen in de kast. De voeding had zijn werk gedaan maar de warmte zo te zien ook. De toppen waren hierdoor uitgerekt, en wel groot maar niet zo hard en compact als normaal gesproken. Omdat de wortels over de rand van het kweeksysteem groeiden, en dat daardoor ging lekken, besloot ik de planten sneller af te bloeien met een 6/18 lichtschema.

Volgende week oogsten

Volgende week is dus de geplande oogst voor deze drie Spicebomb planten. De meeste wiet is klaar, alleen de bovenkanten van de toppen hebben nog de nodige witte bloeiharen. Het zal een aparte manier van knippen worden met deze rakketten maar ik kijk er naar uit. Bovendien begint de voorraad Seriotica ook alweer op te raken, dus de Spicebomb is meer dan welkom!

Dokter Groen

(advertentie)