(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ben je ook zo nieuwsgierig naar de Spicebomb planten van Dokter Groen? Ze hadden last van de warmte en hebben daardoor een paar enorme raketten van toppen. Tegelijkertijd zorgden de wortels in zijn hydrosysteem voor een lekkage, dus zette onze kweekdokter de planten op 6/18 om ze sneller af te bloeien.

Als je mijn laatste kweekverslag gelezen hebt, dan weet je dat ik vorige week een noodgreep deed om de planten sneller af te bloeien; ik zette de schakelklok op 6/18. Het is de eerste keer dat ik het lichtschema aanpas om mijn wietplanten sneller klaar te krijgen. De hoofdreden daarvoor waren de joekels van toppen, die nog vol met witte bloeiharen zaten, terwijl de wortels voor een lekkage aan het hydrosysteem zorgen. Door het nieuwe lichtschema zouden de toppen sneller moeten uitharden.

Nog veel witte bloeiharen

Hoewel ik wel het idee heb dat een deel van de bloeiharen afgelopen week bruin geworden zijn, heb ik niet echt het idee dat de ontwikkeling heel veel is versneld. Ik zie nog steeds heel veel witte bloeiharen en calyxen die nog moeten opzwellen. De gedachte dat ze dat nog gaan doen stemt me echter wel goed, want gezien de grote toppen belooft dat best indrukwekkend te worden. Moet ik ze wel overeind zien te houden, want door het gewicht beginnen ze nu wel een beetje scheef te hangen…

Ik ga door met het experiment, en hou de planten tot het einde op 6/18. Tegen de warmte hoef ik het echter niet veel langer meer te doen waarschijnlijk, want het wordt zo langzamerhand ook buiten weer wat minder tropisch. De lekkage waarover ik vorige week schreef, heb ik ook kunnen verminderen. Het probleem werd veroorzaakt doordat de wortels van de planten over de rand van het Flow Hydroponics hydrosysteem groeiden. Hierdoor sijpelde er water over de rand van de growtray; ik had het nog nooit eerder meegemaakt..

Lekkage (deels) verholpen

Door de wortels voorzichtig terug in het water te duwen, heb ik de lekkage gelukkig wel kunnen verminderen. Het lekt nog wel wat maar niet meer dan 1,5 liter per twee dagen ongeveer. Omdat mijn kweekkast – de Dokter Groen Special – op hoge poten staat druppelt het lekwater netjes in een emmertje. Het is niet ideaal maar ik red me er mee. Ik hoef in ieder geval niet bang te zijn dat mijn vloer nat wordt, en bij de volgende ronde heb ik er geen last meer van. Hoe eerder de Spicebombs klaar zijn hoe beter, maar zo te zien zal dat de komende week zeker nog niet het geval zijn.

Op de lager groeiende delen van de toppen zitten al wat ingedroogde bloeiharen waarvan de zaadzakjes (calyxen) ook al zijn opgezwollen. Ik heb er wat close-up foto’s van gemaakt, maar dat is best lastig door het blad dat uit de toppen groeit. Uit de foto’s blijkt wel dat de trichomen goed vertegenwoordigd zijn bij Spicebomb. De planten geven ook een sterke geur af en ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.

Over de voeding van Druid heb ik eigenlijk niets te klagen. Zolang je het water wekelijks ververst heb je er geen omkijken naar. De pH-waarde zakt vanzelf naar het juiste niveau dus pH-min heb je er niet bij nodig.

Dokter Groen

(advertentie)