(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze zeggen wel eens dat je de vreemdste dingen tegenkomt op Marktplaats en dat kunnen wij vanaf vandaag onderschrijven. Want wat te denken van het ultieme en tevens lugubere hebbeding voor de verwende stoner: een opgezette echte muis in rastafari-stijl mét een even echte joint in zijn spitse bekkie? Voor slechts 40 euro is ie van jou!

Killen, villen en opzetten

Behalve in levende dieren wordt er op ‘ s lands grootste vlooienmarkt blijkbaar ook gehandeld in morsdode dieren die zijn opgezet. Vogels, katten en dus ook muizen die op deze manier voor langere tijd goed blijven vallen onder de noemer taxidermie.

Over het zogeheten ‘opzetten’ van dode dieren, meldt Wikipedia het volgende: ‘Een conserveringstechniek om een dood dier te conserveren, waarbij de vorm van het lichaam natuurgetrouw blijft bewaard en het resultaat kan worden tentoongesteld. Het dier wordt hiertoe gevild en de huid wordt gelooid en/of behandeld met conserverende stoffen zoals borax of alcohol om bederf te voorkomen. Vervolgens wordt de huid op een op maat gemaakt kunstlichaam bevestigd. Dit kunstlichaam heeft dezelfde vorm als het echte lichaam. Bepaalde lichaamsdelen worden door kunstexemplaren vervangen, zoals de ogen. Soms worden sommige beenderen, zoals de schedel en de poten, gereinigd en gebruikt in het kunstlichaam.’

Wie koopt de rasta-muis van Piep?

Welja, snel naar de aanbieder op Marktplaats die deze opgezette – en aangeklede – witte muis in de aanbieding heeft:

En geloof het of niet, maar de verkoper van deze als ‘Opgezette muis taxidermie curiosa rariteiten’ aangekondigde natte stonersdroom noemt zich op Marktplaats heel toepasselijk PIEP. En hij of zij heeft al 14 positieve koopervaringen verzameld, dus het zal niet eens een echte grap zijn ook.

Piep-piep

Mocht je dus ergens vier tientjes hebben slingeren en niet vies zijn van dode dieren om je heen, dan kan je Piep vragen om de rasta-muis op te sturen, maar je kan hem/haar ook zelf ophalen bij Piep thuis. En als de muis van Piep inmiddels gevlogen mocht zijn, dan kan hij/zij je wellicht blij maken met een opgezette parkiet, want daarvan heeft Piep er zelfs twee in huis en op Marktplaats staan…

Voor nu, nog even kijken naar dit toch wel heel vreemde vaderlandse staaltje cannabis-verering. Piep-piep!

(advertentie)