(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het mag allemaal gerust een aardige duit kosten: de volharding van Nederland om de war on drugs voort te zetten. Dat verbieden alleen maar leidt tot meer criminaliteit – ongeacht over welke drugs je praat – dringt maar niet door tot de wetshandhavende instanties en de Haagse politiek. Of zouden zij het allemaal wel prima vinden, omdat de drugsoorlog tenslotte ook hún businessmodel is geworden? Hoe dan ook, Amerikaanse toestanden in de Rotterdamse haven coming up!

HARC-en maar jongens!

Behalve de politiekorpsen, met de wijkagenten fier voorop, voeren er nog tig met belastinggeld opgetuigde ambtenareninstanties oorlog tegen alle soorten drugs, dus onze geliefde onschuldige cannabisplant inbegrepen. Zo is er bijvoorbeeld het HARC-team.

Deze club is een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie. Nou pieker jij je waarschijnlijk ook suf waar die letters/afkorting HARC dan voor staat? Welnu, HARC betekent:

Hit And Run Cargo

Het HARC-team houdt zich bezig met de opsporing en vervolging van grote ondermijningsonderzoeken in en rondom de Rotterdamse haven. Het team werd 23 jaar geleden speciaal opgericht om door middel van het gezamenlijk verzamelen van informatie de drugssmokkel in Rotterdam tegen te gaan, zo leren wij van de website van het Openbaar Ministerie.

Coke en een hoop ook

Vorige week was een toppertje voor het HARC-team, dat moeten wij zelfs toegeven. Zo scoorde men op de laatste dag van augustus zomaar even 1.533 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven, goed voor pak ‘m beet 115 miljoen euro.

Is er daardoor één lijntje minder gesnoven afgelopen weekend? Welnee joh. Maar HARC levert wel een spannende old school American war on drugs stijl foto, ter verantwoording van al het bepaald niet gratis opsporingsgedoe:

Naar verluidt ligt hier voor 115 miljoen aan coke uitgestald…

The eagle has landed again

Eén dag later – we schrijven 1 september-  is het alweer vet bingo voor HARC in de Rotterdamse haven en dit keer betreft het geen coke maar cannabis. Drieduizend kilo cannabis maar liefst – niet nader gespecificeerd of het om wiet of hasj gaat – die volgens de bedrijfseconoom bij HARC goed is voor een straatwaarde van ‘ruim 28 miljoen euro’.

Is er daardoor één jointje minder geblowd afgelopen weekend? Nee zot, natuurlijk niet.

Maar zoals gezegd, al dat geploeter van de vele ambtenaren in de Rotterdamse haven levert steevast leuke plaatjes op voor in het plakboek van diezelfde overheidsdiensten. Het HARC-team voert als beeld-logo zelfs een kei-stoere Amerikaanse adelaar die schijnbaar op prooi vist met een anker. Je moet er toch maar opkomen, nietwaar?

En zo ziet 28 miljoen aan cannabis eruit als HARC het presenteert…

Go Coco-NUTS

Kunnen we verder nog iets zinnigs hierover melden? De cannabis zat in een container die uit het Afrikaanse Nigeria afkomstig is, maar bij het HARC-team vermoeden ze dat de ‘verdovende middelen’ in een Spaanse haven zijn ingeladen.

De wiet of hasj (wij gokken wiet aan de wijze van verpakking en de dikte van de pakken te zien) die inmiddels uiteraard volkomen zinloos vernietigd is, zat trouwens verstopt tussen… kokosnootschillen.

Over kokosnoten gesproken; daar kunnen wij nog wel wat artikelen over terugvinden op CNNBS. Want linksom of rechtsom schijnt er toch iets moois te bloeien tussen cannabis en kokosnoten, wie zal het zeggen…

(advertenties)