(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Screwdriver OG kun je gerust het botanische equivalent van de beroemde cocktail met wodka en verse jus ‘d orange noemen. Met een flinke scheut Purple Punch, en een heerlijke slok Clementine is ze minstens zo potent en fruitig. In tegenstelling tot het drankje hoef je echter niet met mate te genieten, want met deze screwdriver ga je actief en opgewekt je dag door!

Sativa fans zullen zeker blij worden van Screwdriver OG, maar alle andere cannabisliefhebbers ook. Deze nieuwe kruising van Sensi Seeds is namelijk sativa dominant, en zorgt letterlijk voor een blij en verheffend effect. Ze heeft typische fruitige smaken zoals ananas, grapefruit en limoen, en is een lust voor het oog dankzij lange oranje bloeiharen.

Sativa dominant

Genetisch is Screwdriver OG voor het grootste deel (70%) een sativa. Ze doet het in Nederland dan ook het beste in een binnenkweek, en neemt daar ook trots de nodige hoogte in beslag. De bloeitijd duurt 9 tot 10 weken, maar daar staat een gulle XL-opbrengst tegenover. Screwdriver produceert daarvoor een veelheid aan compacte en conisch gevormde olijfgroene toppen. Zorg echter wel voor een goed werkend koolstoffilter want de planten produceren gedurende de gehele bloeifase een zware en indringende geur.

Screwdriver OG wietplanten hebben een typische sativa structuur, en geven je ook een verheffende high waarvan je gerust overdag kunt genieten. De bladeren en bladvingers zijn echter wat breder dan die van de meeste sativa’s, en selectief ontbladeren wordt aangeraden. De compacte conische toppen houden de plant open, zodat ook lager groeiende buds zich goed kunnen ontwikkelen, en een zeer grote opbrengst mogelijk is. In de testfase werden echter ook heel goede resultaten gehaald door kwekers die de wietsoort in SCROG-opstelling kweekten.

Maar goed, wie een sativa dominante wietsoort kweekt, die doet dat doorgaans vooral voor de bijzondere smaak en het opgewekte effect. En daarmee zit het zeker goed want Screwdriver OG produceert een veelheid aan zoete en tropische terpenen. Smaken als ananas, grapefruit, limoen en citroen zijn duidelijk overheersend en zorgen voor een opgewekt en gelukzalig effect. Daar kan geen cocktail tegenop!

  • Soort: sativa dominante hybride (70% sativa)
  • Genotype: Purple Punch, Clementine
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 tot 10 weken
  • Geur/smaak: ananas-citrus, grapefruit, limoen
  • Effect: verheffend, opgewekt, blij
  • Zadenbedrijf: Sensi Seeds
(advertentie)