(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kush Mintz is een bijzondere nieuwe wietsoort en veredelde kruising tussen Biscotti Mintz en een Critical Kush. Met die ouders zou je bijna een pure indica verwachten, ware het niet dat de gebruikte Critical Kush van een ongebruikelijk fenotype was, waarvan Kush Mintz enkele gewilde sativa eigenschappen kreeg. Een wietsoort met de opbrengsten van een Critical en de extreme harsproductie van Biscotti Mintz.

Om de nieuwe Kush Mintz te maken gebruikten de breeders van Barney’s Farm een 80% indica genaamd Biscotti Mintz, en kruisden die met een Critical Kush. De Critical Kush is een wietsoort met bijna 100% indica kenmerken, en staat dan ook garant voor enorme opbrengsten. De Critical Kush die in dit geval gebruikt werd voor de creatie van Kush Mintz, was echter een speciaal fenotype met een zeldzame 30% aan sativa eigenschappen.

Himalayan OG Kush familie

En zo ontstond Kush Mintz, een spannende en unieke nieuwe strain met de opbrengsten van een mooie Critical, en de harsproductie van de heerlijke Biscotti Mintz. Maar da’s zeker niet alles want Kush Mintz is ook nog eens familie van de krachtige Himalayan OG Kush-lijn. Dit is een extreem sterke indica die uitbundig groeit en ook nog eens tegen een stootje kan!

De Kush en Critical invloeden maken van Kush Mintz een uitstekende commerciële wietsoort. In de eerste plaats waarschijnlijk vanwege de enorme opbrengsten, maar zeker ook vanwege de indrukwekkende potentie en het indringende terpenenprofiel. Kush Mintz levert sterke en stevige planten met prima productiemogelijkheden.

Kush, koffie en koekjes

Na een bloeiperiode van zo’n negen weken zijn de toppen van Kush Mintz uitgebloeid, en zijn ze bedekt met een gulle en plakkerige witte laag trichomen. Tijdens het drogen en het rijpen komen de beroemde en zeer penetrante Kush-aroma’s van dennen en zoete citrus naar boven, aangevuld met hints van koffie, mint en koekjes. En uiteindelijk leidt dit alles tot een totale ontspanning van het lichaam, gecombineerd met een gelukzalig en licht euforisch humeur.

  • Soort: indica dominante hybride (70% indica, 30% sativa)
  • Genotype: Biscotti Mintz, Critical Kush
  • Geslacht: gefeminiseerde wietzaden
  • Bloeitijd: 9 weken
  • Geur/smaak: indringende dennen, koffie, mint, citrus, koekjes
  • Effect: lichamelijk ontspannen, licht euforische head high
  • Zadenbedrijf: Barney’s Farm
(advertentie)