(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De laatste keer dat we een smakelijke Amnesia kruising bespraken, is alweer een tijdje geleden. Erg fijn dus dat Ganja Man, Amnesia Mac Ganja maakte, op basis van de in Amsterdam zo geliefde Amnesia en Mac Ganja Haze. Het resultaat is een heerlijke haze met een verfrissend sativa-effect. 

Amnesia Mac Ganja is een welkome afwisseling in een wietwereld die momenteel geregeerd wordt door Amerikaanse Kushes, Gorilla Glues en Zkittlez. Als sativa dominante haze-hybride produceert ze een royale hoeveelheid THC die kan oplopen tot 22%, en bezorgt ze je een euforische en energieke high. En dat zijn geen kletspraatjes, getuige haar vier eervolle cannabis awards.

Hoge THC percentages zorgen in sativa’s voor een heel ander effect dan bij indica’s. In plaats van een loom en verdovend effect, geeft Amnesia Mac Ganja je dan ook een energiek en opgewonden gevoel. Dat betekent echter niet dat deze wiet niet overweldigend kan zijn. Ook euforie kan overrompelen, en met 22% pure THC ben je bij deze dus gewaarschuwd voor Amnesia Mac Ganja.

Hoewel Amnesia Mac Ganja – kortweg AMG – geen typische beginners wietsoort is om te kweken, laat ze zich met plezier door je africhten. Ze heeft wel iets meer bloeitijd nodig dan de gemiddelde indica. Tien tot 11 weken om precies te zijn maar die kun je goed maken door iets minder lang voor te groeien. Als sativa strekt AMG aan het begin van de bloeifase toch wel wat, waardoor je kweektent snel gevuld zal zijn.

  • Soort: sativa dominante hybride (80% sativa)
  • Genotype: Amnesia, Mexican Haze
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 10 – 11 weken
  • Smaak: kruidig, haze, zoet, exotisch
  • Effect: euforie, energie, zeer potent
  • Zadenbedrijf: Royal Queen Seeds
(advertentie)