(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Banana Blaze is een wietsoort met een bijzonder terpenenprofiel. De strain is een paar jaar geleden uitgebracht en dus relatief nieuw, maar wel het product van een old school bananen-indica uit de jaren negentig. Dutch Passion bewaarde de unieke genetica voor de ontwikkeling van een zeer fruitige variëteit, en dat is gelukt. 

Een wietsoort als Banana Blaze kweek je voornamelijk vanwege het fruitige terpenenprofiel, zou je denken. Toch is de wietsoort ook juist populair omdat ze grote opbrengsten mogelijk maakt. Banana Blaze is dus niet alleen bijzonder smakelijk en fruitig maar ook verrassend commercieel! Ze heeft niet veel voedingsstoffen nodig om haar volledige potentieel te bereiken, en kan ook binnen een behoorlijke diva worden.

Banana Blaze is een indica dominante wietsoort, die zonder low of high stress training een mooie en volle kerstboom vormt. Ze ontwikkeld een veelheid aan zijtakken en pronkt statig met een dikke hoofdtop als plakkerige piek.

De bloeifase van Banana Blaze duurt ongeveer 8 weken, waarbij rond oogsttijd een duidelijke bananengeur te ruiken valt. Deze aroma’s kun je na het drogen en curen van de toppen ook proeven. De smaak wordt het duidelijkst wanneer je na het inhaleren de rook of damp weer uitblaast, of moeten we zeggen uit ‘blazed’? Hoe dan ook; Banana Blaze is een heerlijke zoete en fruitige indica, die ook nog eens goede oogsten weet af te leveren.

De genen voor deze creatie komen tenslotte van een oude soort uit de Dutch Passion collectie. Een old school Afghani slash Kush uit de jaren negentig met een zekere bananensmaak. Het veredelingsprogramma heeft die smaak dusdanig versterkt, dat het team van breeders zelf ook aangenaam verraste.

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Afghani Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 weken
  • Opbrengst: XL
  • Smaak: bananen, zoet, fruitig
  • Effect: lichamelijk, sterk effect, hoog THC-percentage
(advertentie)