(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wij worden wel blij van elke nieuwe fruitige wietsoort, maar zeker van Banana Slush. Met een torenhoog THC gehalte en een zoet terpenenprofiel tovert deze hybride zoals de makers het zelf zeggen ‘een grote banaanvormige glimlach op je gezicht’. En dan hebben we de legendarische voorouders nog niet eens genoemd…

Banana Slush is namelijk meer dan een fruitige naam, en heeft indrukwekkende voorouders. Ze is het veredelde product van een kruising tussen Banana Haze en AK OG Kush, en daarmee een evenwichtige hybride met nét iets meer sativa invloeden. Banana Haze is een directe afstammeling van de legendarische Super Silver Haze, en aan de andere kant van het genenpallet vinden we AK-47 en OG Kush.

Banana Slush kweken

Voor de binnenkweker is Banana Slush een feest van fruitige geuren en plakkerige toppen. Ze bloeit ongeveer 9 weken, en heeft een sterke wil om te uitbundig te groeien en bloeien. Planten worden gemiddeld iets hoger dan zuivere indica-rassen en krijgen een mooie structuur en een goede topverdeling. Ze kunnen goed tegen diverse vormen van plantentraining, waardoor oogsten tot 550 gram per vierkante meter haalbaar zijn. En hoewel Banana Slush binnen het beste gedijt, kan ze met een beetje hulp (vroeg zaaien en verduisteren) ook buiten voor mooie oogsten zorgen.

100% happy en 27% THC

Maar goed, een wietsoort als Banana Slush kweek je natuurlijk voor de kwaliteit, het effect en de smaak. De combinatie van Banana Haze aan de ene kant en AK-47 en OG Kush aan de andere kant, zorgt voor een heerlijke mix van smaken. Niet alleen proef je het zoete aroma van rijpe bananen, maar je mag ook andere fruittonen verwachten, en een scherp vleugje caryofylleen. Verder zorgt AK OG Kush daarbij voor intense aardse skunk-aroma’s met een gulle portie humuleen.

En zoals je misschien weet, hebben al die terpenen ook een duidelijke invloed op de uitwerking van wiet. In het geval van Banana Slush is dat een effect waar je 100% happy van wordt. Het toch wel extreem hoge THC-gehalte van 27% maakt je dan ook niet heel erg slaperig maar wel heel erg relaxed. Je energieniveau en focus blijft op peil, terwijl je tegelijk in een creatieve en vrolijke stemming komt. Medicinaal gezien betekent dat dat Banana Slush een goede wietsoort is om je stemming mee te verbeteren, mocht daar wat aan schelen.

  • Soort: hybride wietsoort (40% indica, 60% sativa)
  • Genotype: Banana Haze, AK OG Kush
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 9 weken
  • Geur/smaak: zoet, fruitig, intens
  • Effect: Opbeurend, vrolijk, hoofdhigh
  • Zadenbedrijf: Amsterdam Genetics
(advertentie)