(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In het Zeeuwse dorp ‘s-Gravenpolder heeft de politie dinsdag iemand opzettelijk ongelukkig gemaakt. In een rijtjeshuis nog wel – dat meldt de Politie Oosterscheldebekken er specifiek bij in het bericht op Instagram – pakten de dienders zomaar 315 wietplanten af van de huurder. En die was nog maar nét begonnen aan zijn cyclus ook…

De strop of de kogel

Tja, wat is eigenlijk erger: als de politie helemaal aan het begin van de groeifase al een einde aan het leven van de dames maakt, of pas in de laatste weken van de bloeifase? Allebei zwaar k***e sowieso, al vinden wij het helemaal tranentrekkend erg als er behalve de levende planten ook nog eens dikke, vette THC-rijke toppen zinloos in de hakselmachine verdwijnen.

Soit. Als een paal boven water staat dat er ook in zwaar gereformeerde Zeeuwse dorpjes zoals ‘s-Gravenpolder – 4.690 levende inwoners – wiet wordt gekweekt. In het rijtjeshuis waar de politie dinsdag binnenviel, stonden derhalve 315 planten. Of beter gezegd: plantjes. Kijk maar:

Uitnodiging voor verhoor en op zoek naar een mooie brug

Valt er verder nog iets te melden over deze doordeweekse wietbust? Dat de stroom afgetapt werd mag geen verrassing zijn noch dat de politie dit automatisch bestempelt als ‘een groot brandgevaar’. De wietteler a.k.a. huurder van het rijtjeshuis was niet thuis toen de politie langskwam en de zaak leeg roofde, maar hij is volgens de politie ‘is uitgenodigd voor verhoor’.

Evenmin verrassend is dat de kweker/huurder alvast een mooie Zeeuwse brug moet gaan uitzoeken in de buurt van zijn huis. “De aangetroffen planten worden vernietigd en de woning zal vermoedelijke enkele maanden gesloten worden door de burgemeester”, schrijft de regionale krant PZC namelijk.

De ene instap is de andere instap niet

Valt er dan niks te lachen meer tegenwoordig? Jazeker, daarvoor blijven nog even bij de Provinciaalse Zeeuwse Courant. Daar zit toch zeker één iemand die geen kaas heeft gegeten van het politiejargon dat nogal eens opduikt in berichten over plantengenocides in de polder.

De politie begint op Instagram het bericht met: ‘Vanmorgen een instap in een woning in ‘S-Gravenpolder’. De dienstdoende tikgeit op de krant maakt daar echter iets geheel anders van: “In de ‘instapwoning’ ontdekte de politie meerdere ruimtes.”

Voor de 315 piepjonge wietplanten in kwestie maakt dat verder geen konijnenhol uit, die zijn inmiddels al morsdood gemaakt inn naam van de staat…

(advertentie)