(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Groningen is zowel de naam van de provincie als van de stad, vandaar dat ze iemand uit de stad Groningen in eigen regionen ook wel betitelen als een Stadjer. Welnu, een van die iets meer dan tweehonderdduizend Stadjers zal zichzelf – en zijn garagehouder – nog wel eens grondig vervloeken, aangezien een defect remlicht voor heel veel ellende zorgde. En dat nog wel bij de directe buren a.k.a. de Friezen.

Reuring rond het Tjeukemeer

Over naar een dorpje in Friesland met de bijna ongeloofwaardige naam Sint Nicolaasga. Meestal wil je toch dat de goede ouwe Sint juist naar je toe komt, maar zoals bekend zijn het nogal dwarsliggers daar in het verre/barre noorden en dus moet ie hier weer juist weg gaan.

Verder kunnen we over dit plaatsje Sint Nicolaasga melden dat er vorig jaar 3.290 inwoners zijn geteld. En heel soms komt er zelfs nog wat menselijk bezoek langs, pak ‘m beet een Stadjer uit Groningen. En laat nu net dat stadsvolk weer voor de nodige reuring zorgen, daar om en nabij de oevers van het Tjeukemeer.

Spektakel op de weg

Aan heel precieze omschrijvingen van zeg de dag/datum doen ze niet graag in het noorden, want dan moet je zolang je mond open en dicht doen dat het weer gevaar oplevert voor de gezondheid vanwege de immer stevig doorwaaiende noordenwind.

Ofwel, volgens de politie_defryskemarren deze maandag op Instagram – de Politie Friese Meren in gewone mensentaal – is er ergens “vorige week” iets mis gegaan met een 21-jarige Stadjer.

De jongeman uit Groningen reed namelijk zomaar in Sint Nicolaasga rond met …. (tromgeroffel) … een niet werkend remlicht!

Halve ton in een tassie van de Appie

Over dat kapotte lichtje hebben we verder nooit meer iets gehoord, maar wel van dit plastic tasje van de Appie:

Daarin zit – zoals je misschien toch zou verwachten op een plek die Sint Nicolaasga heet – geen chocolade in XL-verpakking. Nee, al lijken deze vijf kilo’s Marokkaanse hasj daar beslist wel wat op.

Volgens de dienders van de Friese Meren is de inhoud van dit Appie-tasje op straat – “de drugs” genoemd op Instagram – toch mooi goed voor 50.000 euro. Dat is de Stadjer dus alvast definitief kwijt, evenals de auto waarin ie naar het onzalige Sint Nicolaasga was komen rijden – ook die is ingepikt door de immer waakzame en dienstbare politieagenten.

p.s. De kosten voor het vervangen van een defect remlicht bedragen 30 tot 100 euro, afhankelijk van de soort lamp.
(advertentie)