(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

En wij maar denken, tien dagen geleden, dat we het met zevenduizend planten over een “enorme wietvangst” hadden in de Amerikaanse staat Oregon – waar recreatieve cannabis al sinds 2014 legaal is. Nee, daar gaan ze in Yamhill County met gemak overheen: bij twee busts daar nam de politie namelijk liefst 22.000 wietplanten en nog eens 4.536 kilo gedroogde wiet in beslag. En daar hebben we dus foto’s van, hè?

Een heel ander soort vierdaagse

Het anti-illegale-cannabis spektakel in Oregon begon op 22 augustus, zo meldt het Yamhill County Sheriff’s Office in een persbericht op haar eigen website. En het duurde uiteindelijk liefst vier volle dagen (!) voordat de tientallen overheidsambtenaren klaar waren met hun sloopwerk op de twee binnengevallen locaties.

Je zou denken dat elke half blinde politie-stagiair zulke enorm grote wietplantages wel zelf kan ontdekken, maar het waren toch echt weer tips en klachten van burgers die de autoriteiten op het spoor zetten van de twee illegale kwekerijen aan de Webfoot Road en aan de Willow Lane in het buitengebied van de plaats Dayton.

Tientallen kassen en een heuse wietberg

“Both grows were massive in scale, and larger than any previous known grows in Yamhill County”, schrijft de sheriff op zijn website. En dat kan je inderdaad wel stellen ja, zeker voor ons onnozelaars met vijf gedoogde plantjes in de achtertuin of op het balkon.

Op de locatie aan Webfoot Road stonden 46 ‘illegale bouwwerken’ ofwel kassen waarin wiet werd geteeld. Daarin groeiden op het moment van de inval precies 6.699 wietplanten en die zijn inmiddels allemaal hartstikke dood. Hier was het ook dat de politie een heuse wiet-berg moest slopen, bestaande uit liefst 4735,5 kilo gedroogde wiet!

Twaalf mensen werden op dit adres in de boeien geslagen, waaronder een heel elftal met Mexicaanse klinkende namen als Perez, Jimenez, Rivera, Martinez en Mendoza. Het zal toch niet zo zijn dat we hier met drugskartels van doen hebben… 😉

Niet meur maar rotzooi en water nekken de illegale wiettelers

Op de tweede binnengevallen locatie in Yamhill stonden 53 ‘unpermitted structures’ ofwel wietkassen. Hier moesten de slopers van de politie nóg harder aan het werk, aangezien er in die greenhouses liefst 15.427 wietplanten stonden.

Oh ja, het was in deze gevallen eens niet die welbekende ‘sterke hennepgeur’ die de zaak uiteindelijk deed ontploffen. Nee, het ging over water- en stroommisbruik en klachten over afval… Nou ja zeg.

 

(advertentie)