(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Australië zijn ze nog ver verwijderd van legale recreatieve wiet en dus is het aantrekkelijk terrein voor illegale kwekers. Zeker als je weet dat een grammetje wiet van gemiddelde kwaliteit zomaar 14 tot 20 dollar oplevert. In de deelstaat Queensland sloeg de politie onlangs echter hard terug doordat ze een mega-kwekerij met liefst 15.000 wietplanten onschadelijk maakten. 

Kas van 60 bij 130 meter vol met wiet

De bende die tekent voor de grootste illegale wietoperatie in Queensland ooit (of in ieder geval toch de grootste opgerolde illegale plantage daar ooit) kocht een half jaar geleden een stuk grond dat vroeger aan een veebedrijf toebehoorde. Dat werd fluks ontdoen van alle bomen en struiken en er werd in korte tijd een kassencomplex van 60 bij 130 meter opgetuigd.

Die kassen werden ook weer fluks volgeplempt met wietplanten, meer dan vijftienduizend stuks. Hoe we dat weten? Nou, dat is nogal onbenullig. Alle ellende voor de wietkwekers begon met het aanhouden van een busje – met wiet erin – op de Warrego Highway. Niet veel later gevolgd door een politie-inval in de vroege morgen van 6 augustus.

Politie stookt een peperduur fikkie

Behalve 15.000 wietplanten, vernietigde de autoriteiten ook nog 50 kilo gedroogde wiet, de nodige generatoren en ‘hydroponic equipment’. Oh ja, de kwekers hadden een flink zwembad opgetrokken dat dienst deed als voedingsvat voor de dames!

Volgens de politie was er één keer geoogst hier nabij de plaats Kingaroy, voordat er een einde kwam aan de grootste illegale wietboerderij die Queensland ooit gezien heeft. Dat einde was er trouwens wel een om te onthouden, want de hele handel ter waarde van 40 miljoen dollar werd eenvoudigweg in de fik gestoken op het terrein zelf.

(advertentie)