(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Door de warmte en door het snoeiwerk van vorige week, groeien de  Spicebomb planten van Dokter Groen momenteel hard de hoogte in. Het levert onze kweekdokter hele lange toppen en de nodige stress op, aangezien hij volgende week op vakantie gaat en niet wil dat zijn toppen tegen de lamp groeien.

Ik heb mijn Spicebomb planten deze week ongeveer even vaak gezien heb als jij. Het is dan ook maar goed dat ik in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem van de DGS kweek, zodat mijn planten nooit zonder water en voeding zitten. Ze groeien echter wel gewoon door, en doen dat deze week nog extra snel ook. Toen ik vanmorgen dan ook even ging kijken om wat foto’s te maken, zag ik dat een van de toppen al tussen de dimbare 170 Watt G-Bars groeide…

Extra strek door warmte en snoeien

Zoals je ziet gaan de planten momenteel erg hard de hoogte in. Dat heeft aan de ene kant te maken met het snoeiwerk dat in vorige week deed. Ik had de planten aan de onderkant gediefd tot de stammen helemaal kaal waren, en heb ook aan de bovenkant een groot deel van de schutbladeren verwijderd. Het moest gebeuren maar zulke snoei-acties zorgen meestal wel voor een snellere groei in de hoogte.

Daarnaast is het in deze zomerkweek behoorlijk warm in mijn kweekkast. En hoewel het water van het hydrosysteem dankzij een koeler netjes op 21 graden gehouden wordt, zorgt de omgevingswarmte er volgens mij ook voor dat de planten wat harder de hoogte in gaan. Ik heb echter nog wel wat ruimte over om de lamp op te takelen, dus ik maak me niet al te veel zorgen.

Vakantie

De extra strek heeft er deze keer wel voor gezorgd dat er behoorlijk lange toppen aan de Spicebomb planten groeien. Het is mooi om straks een paar lange knuppels te hebben maar ik hoop wel dat ze daarbij ook nog wat dikker gaan worden. Op dit moment zijn ze nog wat dun voor mijn smaak…

Nog een reden waarom ik hoop dat de planten nu stoppen met strekken, is omdat ik de komende twee weken op vakantie ga. Ik laat mijn planten zoals gewoonlijk achter bij de oppas maar die hoeft normaal gesproken alleen water te geven. Ik ben bang dat ik deze keer ook instructies moet geven over het verhogen van de kweeklamp. Het wordt dus spannend hoe de Spicebomb dames er over drie weken bijstaan, want dan ben ik er pas weer met een nieuw kweekverslag.

Voor dit verslag heb ik deze keer niet veel bij de planten gedaan. Ik heb alleen nog wat bladeren weggehaald voor een betere lichtpenetratie, en natuurlijk het voedingswater ververst. Er ging deze keer 16 liter water uit het systeem en 20 liter vers water met voeding van Druid erin. Naar de pH-waarde kijk ik met die voeding niet meer om, want die reguleert zichzelf als je het water maar op tijd ververst.

Ik wens jullie drie mooie weken tijdens mijn afwezigheid, en hoop dat je er op woensdag 24 augustus weer bij bent om te zien wat er van mijn planten geworden is tijdens mijn afwezigheid…

Dokter Groen

(advertentie)