(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Dokter Groen is weer beter en duikt zijn kweekkast in om zijn Spicebomb planten te dieven. De onderontwikkelde takken die vorige week onder een paar grote schutbladeren vandaan kwamen, zijn mooi uitgelopen. De poedervoeding van Druid blijkt heel eenvoudig om mee te werken, en houdt zichzelf automatisch op de juiste pH-waarde. 

Zó, ik ben gelukkig weer boven Jan, en mijn Spicebomb planten ziet er ook weer een stuk beter uit. Soms lijkt het erop dat het een met het ander te maken heeft. Dat wietplanten op hun baasjes gaan lijken, zoals sommige honden en hun baasjes ook op elkaar gaan lijken.

Nou ja, er zit verder geen wetenschappelijk onderzoek achter of zo hoor maar er zit volgens mij wel wat in. Ga maar na, als je je niet lekker voelt dan heb je waarschijnlijk ook geen zin om je planten te verzorgen. En een ding is zeker; als je je wietplanten als kweker niet op tijd verzorgt, dan gaan ze dood. Nou was dat bij mij niet aan de hand hoor, maar erg mooi zagen ze er vorige week ook niet uit.

Misschien weet je het nog; ik had de bovenste schutbladeren verwijderd, zodat de groeipunten eronder wat meer licht zouden krijgen. Toen die onder de bladeren vandaan kwamen zagen ze er echter niet uit. Ze waren duidelijk onderontwikkeld door het gebrek aan licht, de blaadjes waren klein en krulden allemaal naar beneden. Mijn inspanningen hebben gelukkig wel geholpen, en inmiddels ziet alles er weer veel gezonder uit in de kast. Hieronder zie je eerst een foto van vorige week en daaronder een van vanmorgen.

Je ziet het; de kleine gekrulde blaadjes zijn weer recht fris en groen nu ze weer wat meer in het licht groeien, en wat wind vangen van de ventilator. De voorste plant groeit inmiddels ook goed door het scrogrek dat ik met behulp van de nieuwe beugels ophing. De middelste plant volgt, en de achterste plant is nog steeds de kleinste van het drietal.

Ik heb de takken deze week steeds een beetje naar buiten geduwd met behulp van het scrogrek. Daarbij werd me snel duidelijk dat de Spicebomb een veelbelovende wietsoort is. Hoewel de bloeiverschijnselen nog niet zijn doorgekomen, plakken mijn vingers na het aanraken, en ruiken ze ook heel sterk. Het is een zeer penetrante wietsoort deze kruidenbom, en ik ben heel benieuwd wat dat voor mijn toppen gaat betekenen straks! De planten staan nu trouwens 14 dagen op 12/12 dus de eerste bloeiharen kunnen elk moment verschijnen.

Hoewel de takken inmiddels door het scrogrek prikken, had ik op wat meer groei in de hoogte gehoopt. Om de groei in de hoogte wat te stimuleren had ik de 170 Watt G-Bars vorige week op 60% gedimd. Vandaag heb ik die echter weer teruggezet op de volle 100% want licht is nu eenmaal gewicht.

Nu de planten twee weken op 12/12 staan en de takken wat zijn uitgelopen, is goed te zien welke takken de bovenkant van het bladerdek niet zullen halen. Deze heb ik vanmorgen weggehaald. Eerder had ik ook al bij iedere plant de onderste twee zijtakken verwijderd, aangezien die het bladerdek eigenlijk nooit bereiken. Dit diefwerk dunt het geheel mooi uit en zorgt ervoor dat ik weer een beetje kan zien wat er onder in de kweekkast groeit. Ook stimuleert het de overgebleven takken om nog wat omhoog te klimmen.

Tot slot heb ik natuurlijk even het water in het hydrosysteem gemeten. De poedervoeding van Druid doet zijn werk goed, moet ik zeggen. De pH-waarde stond na een week nog steeds netjes op 5,8 en de EC-waarde was gezakt naar 1,3. Deze voeding reguleert zelf de pH-waarde en er zit dan ook geen druppel pH-min of pH-plus in het water. Het is daarmee een heel gemakkelijke voeding om mee te werken. Zolang je het water met enige regelmaat ververst heb je geen pH-meter meer nodig, dus dat heb ik ook weer gedaan.

Dat was het weer voor deze week. Voor volgende week hoop ik dat het kweekoppervlak nog wat verder opvult, en dat de planten nog wat de hoogte in groeien. Ook verwacht ik dan de eerste bloeiharen te kunnen laten zien. Ik hoop dat jij er dan ook weer bent om ze te bekijken.

Dokter groen

(advertentie)