(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Groen is de bloeifase van de drie Spicebomb planten begonnen, en is onze kweekdokter maar wat blij met zijn nieuwe water-chiller. Door de extreme warmte zweten de planten namelijk als een otter maar dankzij het koele voedingswater drinken ze ook gewoon lekker door, en gaat het allemaal voorspoedig in de Dokter Groen Special. 

Wietplanten willen wel groeien tijdens een hittegolf! Het is misschien niet zo goed voor ze maar groeien doen ze extra hard als het zo warm is in de Dokter Groen Special. Door de hitte staan ze te zweten als een otter, en door al dat gezweet zuipen ze ook als een ketellapper. Mits je de temperatuur van het water tenminste een beetje onder controle kunt houden.

En wat dat betreft ben ik heel erg blij dat ik een paar weken geleden een chiller heb aangeschaft. Zonder deze Chinese koeler was ik nu vast heel erg gestresst en de hele tijd met koelelementen aan het slepen om het water uit het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem een graadje lager te krijgen. Nu kan ik ongestoord de zomer doorkweken, ondanks de extreme temperatuur.

Tijdens een hittegolf zweten wietplanten als een otter, en zuipen ze als een ketellapper…

Met dank aan deze koeler blijft het water op temperatuur.

Spicebomb bloeiharen!

Het is trouwens niet alleen warm in mijn kweekkast, het is vandaag ook precies twee weken geleden sinds ik het lichtschema op 12/12 zette. En daar kun je bij mij doorgaans letterlijk ook de klok op gelijk zetten want veertien dagen later is het eigenlijk altijd feest en zijn de bloeiharen een feit. En zo ook deze kweekronde weer met de Spicebomb van Amsterdam Genetics Seeds. Alledrie de planten zijn lekker aan het bloeien geslagen, en de eerste topjes krijgen langzaam vorm.

Met de eerste bloeiharen wordt ook de geur van de Spicebomb steeds sterker. Het is een lekkere en sterke wietgeur maar de typische geur van het terpeen caryofylleen kan ik nu nog niet herkennen. Als het goed is komt die straks wel sterk in het eindproduct naar boven, want het is zelfs de reden waarom deze wietsoort Spicebomb genoemd werd. Caryofylleen zorgt namelijk voor een kruidige, peperachtige en frisse geur, en een antipsychotisch effect. Van wietsoorten met veel caryofylleen wordt je met andere woorden niet snel paranoia dus als je daar last van hebt dan is de Spicebomb ook een uitstekende keus.

Spicebomb begint te bloeien!

Deze wietsoort heeft opvallend brede bladvingers, en heel veel caryofylleen.

De stammen worden ook alweer lekker dik, dat belooft wat!

Voeding- en waterzaken

Met dit hete weer moet je niet te veel doen en dat heb ik dan ook niet gedaan. Maar niet alleen omdat het warm is hoor. Nu de bloei net begonnen is, zal de plant ook nog wel wat strekken. Ik wacht even tot ze daar klaar mee is voordat ik haar ga snoeien en dieven. Zou ik dit nu al doen, dan gaat ze weer extra blad aanmaken en schiet ze misschien de hoogte in en dat wil ik niet.

Wel heb ik natuurlijk even het water ververst. Dat is erg makkelijk met de voeding van Druid moet ik zeggen, want je hoeft niets te meten. Als je gewoon regelmatig (lees: wekelijks) het water ververst of aanvult dan blijft de pH-waarde vanzelf goed. Het is ideaal voor iedereen die geen zin heeft om de pH-waarde te meten maar toch in een hydrosysteem wil kweken. Het nadeel daarvan is wel dat je je water wat vaker moet verversen, maar ieder voordeel heeft nu eenmaal zijn nadeel.

Een kijkje bij de wortels: prima!

De Dokter Groen Special groeit mooi vol!

Dat was het voor deze week. Voor volgende week voorspel ik dat de topjes wat groter zijn. Ik denk dat ik dan ook het tweede scrogrek ga plaatsen om ze wat beter over het kweekoppervlak te verdelen. Ook zal ik de planten dan alvast een beetje dieven en misschien wat blad weghalen om de toppen meer licht te geven.

Dokter Groen

(advertentie)