(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Alle bakkers in Nederland klagen steen en been over de krankzinnig gasprijzen, die er voor zorgen dat menige warme bakker binnenkort werkloos is en het voortaan ijskoud heeft. Alle bakkers? Nee, in Schiedam houdt één bakker het hoofd dapper boven water. Wellicht dat zijn bijzondere assortiment hiermee van doen heeft: duizenden en nog eens duizenden wietkoekjes!

Cannabis koekjesfeest aan de Koolhovenstraat

Met wietkoekjes is natuurlijk helemaal niks mis. Om te beginnen zijn koekjes, zeker als er nog wat chocolade in is verwerkt, sowieso altijd lekker bij de koffie of zomaar tussendoor. Wanneer er dan ook nog een extra speciaal ingrediënt in wordt gemixt – pak ‘m beet wiet(olie) – dan spreken we over edibles.

En cannabis edibles zijn behalve een effectieve THC-knaller van een lekkernij die je high maakt als een zwerm ontsnapte kanaries, ook nog eens de gezondste manier om cannabis te consumeren.

Je zou dus denken dat de vlag – al dan niet omgekeerd – in top gaat bij de ‘Schiedamse Bakkerij’ aan de Koolhovenstraat op bedrijventerrein ‘s-Graveland in Schiedam, maar nee hoor… daar is de politie weer eens om het koekjesfeest letterlijk in de kiem te smoren!

Geen hennepkoekjes maar wel koekjes met wiet

Eigenlijk begint het einde al eerder dit jaar, wanneer de Schiedamse Bakkerij in het snotje van gemeente, politie en Openbaar Ministerie komt. Als gevolg van dat ‘onderzoek naar de handel in softdrugs’ valt de politie vorige week zondag – het nieuws werd vrijdag pas naar buiten gebracht – binnen bij de bakker.

Helaas vielen de smerissen inderdaad met hun neus in de boterberg. Die bestond uit 4.800 ‘koekjes gevuld met hennep’. Nou is dat natuurlijk niet waar, er zat geen hennep in deze koekjes. Wel zat er wiet in, en dat mag niet in tegenstelling tot koekjes waar je hennep(zaad) in verwerkt. Maar goed, weten die wouten veel…

Alle koekjes en geld weg, bakkerij dicht

Wat ze dan weer wel heel goed kunnen is zaken in beslag nemen. Naast de bijna vijfduizend WIET-koekjes in de bakkerij, namen de agenten ook bijna 90.000 euro aan cash geld mee. En uit een opslagbox in de buurt ‘nog eens tientallen dozen gevulde koekjes’, zo meldt de politie Schiedam op Facebook.

Hoewel de beide gearresteerde bakkers – een 53-jarige Rotterdammer en een 39-jarige Schiedammer – inmiddels weer op vrije voeten zijn, blijven ze wel verdachten. Dat is nog allemaal net te verdragen, maar dat geldt zeker niet voor het zinloos vernietigen van al die duizenden en duizenden WIET-koekjes die op last van onze overheid zijn vernietigd…

Oh ja, de ‘Schiedamse Bakkerij’ is uiteraard ook in naam van de burgemeester dichtgetimmerd inmiddels.

(advertentie)