(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Tegenwoordig moet je er altijd op beducht zijn dat er ergens wel een camera draait, hetzij van een mobiele telefoon van deze of gene, hetzij een van de vele beveiligingscamera’s in de openbare ruimte. In Thailand is  een schooldirecteur daar op genante wijze ook achter gekomen. Op beelden van de beveiligingscamera’s van een motorsportevenement – waar de overheid ter promotie duizend wietplanten had neergezet – is namelijk te zien dat meneertje snel één van deze wietplanten in zijn auto zet!

1.000 wietplanten van de overheid om de MotoGP op te fleuren

Geen best voorbeeld voor de schoolgaande jeugd dus, deze directeur dus. Of zoals de Thaise website Thairesidents.com het deze afgelopen dolle dinsdag stelt: ‘The principle has a doctorate degree, and this incident will surely affect his reputation’. Watskeburt daarginds?

Het incident vond plaats op het MotoGP evenement in de provincie Buriram. Volgend weekend wordt daar de 2022 Thai GP verreden. Het ministerie van Landbouw had liefst duizend wietplanten geprepareerd en neergezet achter het hoofdgebouw op het Chang International Circuit.

Ja, dat kan daar allemaal sinds het land als eerste in Azië wiet legaliseerde afgelopen juni. ‘Het evenement is erop gericht om toeristen te trekken en de wietplanten zijn er voor educatieve doeleinden’, aldus Thairesidents.

Wietplant-dief staat mooi op de film

Uiteraard worden die duizend wietplanten goed in de smiezen gehouden door de beveiliging van de MotoGP, al is het maar (aldus de Thai) omdat cannabis niet overal legaal is in de landen waar de toeristen vandaan komen.

Zo ook op zaterdag 17 september. Terwijl ambtenaren van het ministerie van Landbouw bezig waren met het ’trimmen’ van de wietplanten zagen ze een zwarte pick-up truck het gebied binnenrijden. Er stapten iemand uit en die droeg fluks een wietplant in het voertuig, zonder verder een woord te wisselen met de trimmers.

De verbouwereerde wietplanten-planters belden direct de politie en die bekeek de beelden van de beveiligingscamera’s na. Op de beelden was de nummerplaat zichtbaar en na enig speurwerk kwam de politie erachter dat de auto toebehoorde aan ‘de schooldirecteur van een bekende school in de provincie’.

Een heterdaadje in beeld…

‘Het is maar een wietplant’

De directeur werd gebeld door een agent en reageerde ‘erg agressief’, zo berichten media in Thailand. Sterker nog; meneertje daagde de politie uit om een aanklacht tegen hem in te dienen als ze durfden, aangezien hij helemaal geen wietplant had meegenomen.

De agent antwoordde daarop dat er videobewijs op tafel lag. ‘Ik zal hem terugbrengen, het is maar een wietplant’, luidde toen ineens de veel minder agressieve respons van de betrapte schooldirecteur.

Volgens een woordvoerder van het landbouwministerie behoren alle duizend wietplanten inmiddels toe aan het circuit. En de organisatie heeft geen aanklacht ingediend en gaat dat ook niet doen mits de directeur de wietplant terugbrengt.

De redactie van Khaosod nam contact op met de schooldirecteur over het incident en vroeg hem natuurlijk wat nu het plan is. Dit is wat de dief-directeur zei: ‘Dit is allemaal een groot misverstand. Ik dacht dat ze de planten gratis weggaven. Ik hoorde ervan en ging op weg om er eentje te halen. Ik zal ‘m terugbrengen wanneer ik wat vrije tijd heb’.

(advertentie)