(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De smokkel van grotere partijen wiet is een internationale business, dat hoeven we in narcostaat Nederland natuurlijk niet nader toe te lichten. En er lopen tegenwoordig ook lijntjes vanuit Canada via de VS naar Groot-Brittannië, zo blijkt uit het verhaal van Bruno. Bruno is een snuffelhond van de Amerikaanse douane in Cincinnati, die dan wel weer voor een fraaie fotoserie van wiet in dehumidifiers zorgt.

Heel veel geheime inhoud in dozijn luchtontvochtigers

Al het zorgvuldige inpak- en vermommingswerk van de afzenders van de smokkelpartij is dus dankzij zo’n ijverige viervoeter helemaal voor de aap z’n kale kl*ten geweest. Afgelopen zaterdag kwamen er 12 stevig ingepakte luchtontvochtigers uit de Canadese provincie Ontario aan in de Amerikaanse stad Cincinnati. De bestemming van de lading was Groot-Brittannië, tenminste volgens de vrachtpapieren.

Maar daar zouden de luchtontvochtigers dus nooit aankomen, dankzij Bruno. Deze K-9, zoals ze een drugssnuffelhond in de VS noemen, sloeg als een dolle aan bij de lading en vervolgens was het voor de agenten van de U.S. Customs and Border Protection een koud kunstje om de geheime inhoud van de 12 dehumidifiers bloot te leggen: 187,3 kilo wiet!

Legaal, niet legaal… kappen met die bullshit

Alle twaalf apparaten waren voorzien van vacuüm gesealde zakken vol met groene lekkernijen. In totaal waren de toppen goed voor een straatwaarde van 1,1 miljoen dollar. In euro’s is dat tegenwoordig evenveel trouwens.

Als je altijd al hebt willen weten hoeveel wiet er in 12 luchtontvochtigers past dan weet je het nu

De woordvoerder van de Amerikaanse douane (CBP) wilde nog wel iets kwijt over zijn werkzaamheden in relatie tot de bovenburen in Canada en wellicht dat het ook een waarschuwing is voor het smokkelgilde her en der:

“CBP enforces the laws of the United States and U.S. laws have not changed even though marijuana is legal in Canada. Although medical and recreational marijuana is legal in Canada, the sale, possession, production, and distribution of marijuana is illegal under U.S. Federal Law”

Eh… kom op nou president Joe Biden, doe hier eindelijk eens iets aan!

(advertentie)