(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In India weten ze al eeuwenlang hoe ze een prima hasj moeten maken. Daarvoor worden velden vol wietplanten ingezaaid in de bergen, zoals bijvoorbeeld in de regio Himachal Pradesh. De plaatselijke bevolking maakt daar dan weer heerlijke charas van, die zijn weg vindt naar toeristen en hasjliefhebbers over de hele wereld. Helaas wil de overheid hier niets van weten en worden kilometers wietvelden vernietigd onder de vlag van ‘Mission Crackdown ‘.

Traditionele Aziatische hasj

Charas is een traditioneel Aziatisch cannabis concentraat dat wordt gemaakt van ‘levende wietplanten’. Deze letterlijk met de handen gemaakte hasj bevat veel THC en is daarmee veel potenter dan gewone toppen. Een zwarte lekkernij uit het Himalaya-gebied kortom. Jammer alleen dat de staat er weer eens niets van wil weten en de charashandel met vuur en zwaar bestrijdt.

En met drones dus, zoals het filmpje dat zo dadelijk volgt duidelijk maakt. Het zijn beelden van imposante wietvelden op berghellingen, kilometers groot. In de laatste twee weken durende actie van het Central Bureau of Narcotics tegen de wietboeren in Himachal Pradesh is maar liefst 1.032 hectare wiet onschadelijk gemaakt. Dat is dus meer dan 1 miljoen vierkante meter!

Drone leidt narcotica-agenten naar wietvelden in de bergen

Met de drones werden velden gedetecteerd, waarna vier teams van het CBN naar boven trokken om op 3.300 meter boven zeeniveau hun sloopwerk te beginnen. De heren bleven zelfs overnachten op de berghellingen, zo meldt de website TaxmanagementIndia.com afgelopen dinsdag.

Nou ja, het zijn dus tegelijk mooie en trieste beelden van wat ooit charas was…

(advertenties)