(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De laatste keer dat je de Lemon Haze van CannaTommy zag, was de plant op haar mooist, want bijna klaar om te oogsten. Inmiddels zijn we twee weken verder en hangt de dame rustig ondersteboven te drogen. En terwijl de oogst droogt, laat Tommy de zaadjes voor zijn nieuwe ronde alvast ontkiemen. Welke wietsoort dat is hoor je natuurlijk van hem zelf in dit kakelverse kweekverslag!

Jawel mensen, Lemon Haze heeft na haar laatste loodjes letterlijk het loodje gelegd. Ze maakt plaats voor een andere Haze soort van Amsterdam Genetics.

Blessuretijd

De plant mocht door omstandigheden nog een paar dagen langer in de DGS blijven dan wat eigenlijk de planning was. Het lijkt erop dat dit haar goed heeft gedaan. De toppen zijn mooi nog wat opgezwollen in de extra blessuretijd. Het ruikt heerlijk en door de glinsterende trichomen lijken de toppen wel bevroren.

Na 66 dagen op het 12/12 lichtschema werd het tijd voor Lemon Haze om mij van een nieuwe voorraad te  voorzien. De laatste 10 dagen heb ik alleen nog wat water met (indien nodig) pH-min gegeven. Net als de natuur is deze plant ook een beetje in de herfst geraakt. Tijdens de laatste 10 dagen heeft ze flink gedronken en zakte de EC-waarde in het hydrosysteem in mijn kweekkast van 1,3 naar 1,2.

Op het moment van oogsten was het nog wel even schrikken. Het voedingswater tikte een temperatuur aan van 28 graden; het pompje bleek verstopt te zitten. Het oogsten zelf stelde eigenlijk niet zoveel voor, net boven de netpot knipte ik met een elektrische snoeischaar de hoofdstam door. Let op: als je dit knetterstoned doet, let dan extra goed op je vingers!

Rustig drogen

Om rustig te drogen heb ik haar in het geheel ondersteboven gehangen in een kast. De afzuiging met koolstoffilter, filtert de geurtjes uit de lucht zodat er in de buurt niks te ruiken is voor mensen die minder van wiet houden. Voor het maken van de foto stond er even wat extra licht aan, maar het drogen gebeurt verder in het donker. Nu het niet meer zo warm is hoop ik dat de nieuwe oogst lekker langzaam droogt. De vorige ronde was het binnen een week al erg droog, en daardoor wat scherper voor de keel. Ik ben benieuwd naar de citroensmaak als deze Lemon Haze straks gecured is.

Blue Amnesia Haze

Laatst las ik een gezegde: de natuur neemt gewoon haar tijd, het komt toch wel af. Omdat we in de DGS op hydrocultuur kweken gaat het wel een stukje sneller. Voor de nieuwe ronde had ik al een soort in gedachten, maar met de uitgebreide keuze aan zaden van Amsterdam Genetics blijft het lastig kiezen. Om toch een stukje op de volgende ronde vooruit te lopen testte ik het eindproduct alvast via Coffeeshop De Loods.

Blue Amnesia Haze; ze heeft die heerlijke karakteristieke zure Haze geur waar ik fan van ben. Bij deze soort ervaarde ik een erg fijne uitwerking. Na de wiet ’s avonds gevaped te hebben werd ik erg vrolijk. En de volgende dag werd ik weer voor het eerst sinds tijden weer een beetje uitgerust wakker. Voor mij maakt dit de keuze wel duidelijk: dit gaat ‘m worden deze nieuwe ronde! Supersnel ontving ik wederom een prachtig pakketje van Amsterdam Genetics, met de nodige toffe accessoires.

Ontkiemen

Ondanks de snelle levering ontstond er toch ergens een gaatje in mijn kortetermijngeheugen, en het pakketje raakte even zoek tussen de verhuisdozen… Gelukkig zitten de nieuwe zaden inmiddels in een koffiefilter, natgemaakt met Spa Reine (Spa blauw). Om medische redenen drink ik al een tijdje Spa blauw in plaats van kraanwater. Daarom dacht ik, deze zaailingen krijgen hetzelfde recept.

Natuurlijk schrijf ik hier niet om ons kraanwater te bekritiseren, je kunt er namelijk prachtige planten op kweken. Maar ik dacht, laat ik het kwetsbare jonge spul eens flink verwennen nu ik dagelijks dichtbij de DGS kan zijn. Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)