(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bij CannaTommy zijn er weer de nodige ontwikkelingen geweest de afgelopen week. Uiteraard met de Blue Amnesia Haze plantjes, die flink zijn gegroeid maar helaas ook weer met wat trips die zijn opgedoken. Verder staat Tommy’s kweektent inmiddels ook weer overeind en is hij aan het knippen Lemon Haze begonnen.

Zoals ik vorige week vertelde, heb ik de Blue Amnesia Haze dames de hele week nauwlettend in de gaten gehouden. Helaas was ik alleen niet de enige die de plantjes in de smiezen had, want ik heb opnieuw last van trips… Gelukkig hebben we te maken met een paar sterke dames, dus ik laat me zeker niet gek maken…

Alwéér trips…

Onvoorstelbaar! Waar komen ze toch vandaan en zijn deze bezoekjes ook te voorkomen? De laatste rondes komen ze steeds vaker langs, terwijl ik ze toch echt niet uitgenodigd heb. Het hoeft trouwens geen groot probleem te zijn; ik schrik niet meer zo van een paar tripsen. Zolang het maar geen plaag word.

Schijnbaar houden de trips het meeste van het linker plantje. Deze zaailing loopt wat achter op de rest en ziet er ook zwakker uit. Ik twijfelde zelfs even om haar uit het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem te halen en op kokos te zetten. Maar nu ik zie dat ze aangevallen wordt door trips, heb ik besloten om haar te laten staan en op te offeren. Steeds als ik bij de DGS kijk inspecteer ik het linkerplantje op trips en verwijder ze, op deze manier beschermt ze haar grote zussen.

Growing formule

Vorige week hebben je kunnen zien hoe de jonge Blue Amnesia Haze zaailingen een eerste worteltje in het water staken. Het leuke van hydrocultuur is dat het ontzettend snel kan gaan, je kunt de planten bijna zien groeien.

Een week nadat de zaailingen in het systeem gingen ververste ik de lichte voedingsoplossing voor de sterkere ‘Growing formule’. Ter compensatie voor de wat koudere schuur (waar de DGS voortaan staat) probeer ik mijn plantjes nog wat extra te verwennen. Zo kregen ze naast de growing formule ook de nodige snacks van Terra Aquatica: ProRoots en Fulvic Acid.
Ik ververste het voedingswater voor 20 liter water met voeding voor 10 liter, de supplementen voegde ik toe volgens het etiket. Daarmee kwam de EC-waarde uit op 1,3. Voor de belangrijke calcium-magnesiumopname bleef de pH-waarde weer een dag op 6,4.

Voor stevige stammen gaf ik een bladspray bestaande uit 1 liter Spa Blauw en 0,4 gram T.A. Silicate.
De plafondventilator zette ik op standje 3, zodat de dames lekker in de wind schudden. Op mijn Instagram pagina staat een filmpje daarvan.

Nuttige bacteriën

Deze kocht ik de vorige ronde op aanraden van Dr. Groen. Het is een wit poeder in een klein zakje; mijn vrouw keek me dan ook met een scheef oog aan toen we gingen inpakken tijdens de verhuizing. Ze vond het maar vreemd en dacht dat ik alleen natuurlijke drugs deed. Dus ik heb even uitgelegd dat dit niet voor mij is, maar een soort coke voor planten.

Ik heb de chicks dus maar snel blij gemaakt en heb bij alle drie een mespuntje T.A. TrikoLogic S bacteriën in de netpot gestrooid. Daar zouden de wortels toch blij van moeten worden, zou je zeggen.

Beter schoonmaken

De struggle met de aquariumkoeler ging nog even door. Ik controleerde de temperatuur van het voedingswater met een thermometer, hier bleef een paar graden verschil in zitten. Dat is op de koeler bij te stellen, maar het water leek ook wat minder snel rond te stromen. Daardoor had ik het vermoeden dat het verschil daar vandaan zou kunnen komen. Vervolgens heb ik het pompje van de koeler en de retour in een maatbeker met 3% H2O2 gedaan en aangezet. Er sputterde meteen rotzooi uit en binnen een minuut liep het weer vlot door.

Ik heb het hele systeem eerder gereinigd met een oplossing van water en een flinke scheut 3%H2O2, om de koeler goed schoon te krijgen gebruik ik de waterstofperoxide echter onverdund. In principe is het spul van zichzelf trouwens al flink verdund, het bevat immers maar 3% pure H2O2. Je kunt je wel voorstellen hoe agressief pure H2O2 wel niet moet zijn.

Omdat de doorlaat van het kleine pompje en de koeler niet zo groot is, spoel ik deze in het vervolg halverwege de ronde nog een keer extra om verstoppingen te voorkomen. Op dit moment blijft de temperatuur van het voedingswater aardig onder controle en de wortels worden ook beschermt door de nuttige bacteriën. Daarom mag de koeler even op de plank tot het voedingswater weer warmer wordt.

Tentje opgezet

Met al die groeikracht duurt het niet lang meer voordat de Blue Amnesia Haze’s met de wortels in elkaar verstrikt raken. Daarom heb ik alvast een tent van 1 m2 op gezet. Als de dames in de DGS elkaar in de weg gaan zitten mag er weer één verhuizen naar een DWC-emmer. De bedoeling is dat dit een moederplant wordt die mij later weer voorziet van stekken. Nu de tent staat kan ik gelukkig weer een nieuwe ronde opstarten en zo kom ik weer net uit met de voorraad.

Je moet jezelf niet tekort doen; het mag ook best een onsje meer zijn. Dus ik ben van plan om mijn groene vingers weer lekker uit de mouwen te steken en nog een tentje op hydro te kweken. Maar daarover binnenkort meer.

Lemon Haze

Lemon Haze (van de vorige ronde) heeft als hele plant op z’n kop rustig in het donker mogen drogen. Inmiddels ligt ze in de trimbin, een handige tray met trichomenzeef om boven te knippen. Ik ben erg blij met het resultaat van de Lemon Haze. Ze zit bomvol met trichomen, glinstert aan alle kanten en ruikt heerlijk! Het zijn geen hele dikke toppen geworden, maar dik zegt ook niet alles. Ze zijn klein maar fijn, mooi compact en stevig, zoals ik ze het liefst heb. Komende week ga ik haar knippen en in de pot doen, en volgende week lezen jullie dan het oogstgewicht.

Peace, CannaTommy

(advertentie)