(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na zijn verhuizing heeft CannaTommy’s kweekkast een mooi plekje in zijn schuur gekregen. In de schuur is het echter wat kouder dan binnenshuis, dus wordt de temperatuur scherp in de gaten gehouden en hier en daar geholpen door de warmte van de kweeklamp en een aquariumverwarmer. De Blue Amnesia Haze zaailingen wennen al aan de nieuwe omstandigheden, en hebben hun teentjes al bijna in het water.

De jonge Blue Amnesia dames hebben een plekje in het systeem gevonden, al is het nog wat koud in de schuur. Ik hou de temperatuur van het voedingswater daarom goed in de gaten vanaf nu. De dames zijn al klaar om hun teentjes in het bubbelende water te steken!

Frisse start

De eerste dagen mochten de Blue Amnesia Haze zaailingen nog even chillen op een warmtematje. Vervolgens werden ze vlot doorgeschoven naar het frisse Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem. De dames krijgen daar een lichte voedingsoplossing van 0,5 ml/l T.A. Micro, Grow en Bloom. Door de verhuizing weet ik alleen even niet meer waar de nuttige bacteriën verstopt zijn; daarom heb ik deze achterwege gelaten. Ik heb wel een halve portie T.A. ProRoots (wortelstimulator) toegevoegd, maar dit is natuurlijk geen vereiste. Hiermee hoop ik de dames wat extra te verwennen.

Monitoren en finetunen

Met de nieuwe kweekplek in de schuur heb ik even goed op het klimaat gelet de afgelopen week. Inmiddels zijn er 3 van de 4 G-Bars aangesloten, de kweeklamp hangt op 60 cm afstand van de zaailingen. ’s Nachts blijft het in de DGS 17 °C en overdag tikt de temperatuur net niet de 24 °C aan. Dit valt mij nog niks tegen, zolang het maar boven de 15 °C blijft, anders stagneert de groei. Dit heb ik in het verleden gemerkt toen ik eigenwijs op een koude zolder probeerde te kweken..

Om efficiënt met de warmte en energie om te gaan heb ik de plafondventilator (die ik de vorige ronde monteerde) laten hangen. Op deze manier wordt de warmte van de kweeklamp naar beneden geblazen en staan de zaailingen in een lekker briesje (voor een stevige stam).

Watertemperatuur

De aquariumkoeler kan het water in het hydrosysteem ook verwarmen, dus zorgen om de temperatuur zijn in de winter ook niet meer nodig. Het is nu nog niet zo koud en de pomp van het systeem verwarmt het water ook wat. Om de temperatuur goed te monitoren meet ik komende week net voordat de lamp aangaat. Dit doe ik omdat de lamp het voedingswater overdag ook wat opwarmt.

De koeler had ik alvast aangesloten, maar mijn thermometer bleek (net als de nuttige bacteriën) helaas zoek. Ik dacht te vertrouwen op de temperatuursensor van de koeler, maar… Net voor het schrijven had ik er een hard hoofd in, omdat de koeler aan het koelen is, terwijl het water voor mijn gevoel al koud is. Ik heb een testje gedaan door met de bedrade thermometer van mijn hygrometer voorzichtig de watertemperatuur te meten. Deze thermometer gaf 16 °C aan, terwijl de koeler 23 °C aangaf… De bedrade temperatuursensor van de koeler had ik met een tiewrap vastgemaakt aan het uiteinde van de slang (net boven de pomp). Nu is mijn vermoeden dat de sensor ontregeld raakt door de magneten in de pomp. Ik heb de sensor nu wat verder van de pomp af opnieuw getiewrapt.

De perfecte cannabisolie?

Vorige week schreef ik over het wel of niet decarboxyleren (het activeren van THC door hitte) van je cannabisolie. Ik heb de afgelopen tijd mijn handen (en energie) vol gehad aan de verhuizing, dus ben er zelf nog niet aan toegekomen om dit te gaan maken. Afgelopen week werd ik echter wel aangenaam verrast door een kweekbuddy (een mede-cannabispatiënt met fibromyalgie). Hij is al druk aan het brouwen geweest en was verrast door de werking van deze (koude) olie.

Nadat ik de olie zelf ook geprobeerd heb, ben ik helemaal om! Rauwe cannabisolie doet misschien niet alles, maar in combinatie met een vape uit de Volcano voordat ik ga slapen, slaap ik als een roosje. Mijn eigen cannabisolie was op, dus dit was enorm welkom! De mensen met slaapproblemen zullen het wel weten. Een goede nacht scheelt de helft. Door deze ervaring ben ik dus razend enthousiast geworden over rauwe cannabisolie. Ik hoop hier snel nog meer over te kunnen schrijven en ik ga ook nog testen een deel van de olie te decarboxyleren en een gedeelte niet. Ben benieuwd wat dat doet!

Deze week hou ik de temperatuur dus nauwlettend in de gaten. Ik hoop dat alle zussen volgende week de wortels in het water hebben.

Peace, CannaTommy

(advertentie)