(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op de vooravond van de bloeifase van zijn Blue Amnesia Haze, heeft onze CannaTommy best veel bordjes in de lucht te houden. Zo is daar om te beginnen nog altijd de Blue Amnesia Haze tweelingzus waarvan de wortels inmiddels hersteld zijn, en natuurlijk de zes nieuwe wietzaadjes die Tommy vorige week heeft laten ontkiemen. Meer dan genoeg ontwikkelingen dus voor een kakelvers kweekverslag!

Ondanks de kou is mijn Blue Amnesia Haze afgelopen week toch weer goed gegroeid. Ze werd voorzien van een scrogrek en de klok staat inmiddels op het 12/12 lichtschema. Door een sterke natuurlijke selectie start ik mijn nieuwe RDWC-ronde niet op met één soort, maar met twee…

Een korte winterstop…

Het liep even niet geheel volgens planning: de nachttemperatuur kwam onder de 15 °C en mevrouw Blue Amnesia Haze stopte even met groeien. Om efficiënt om te gaan met die dure kilowatts van tegenwoordig heb ik voor de inlaat van de tent een klein elektrisch kacheltje gezet. De warme lucht gaat boven in de tent, via een buisventilator, door een slang, richting de inlaat van de DGS. Zo blijven zowel de kweektent als de DGS kweekkast op temperatuur. In de nacht blijft de temperatuur bij de zaailingen ongeveer 20 °C, en in de DGS 16-17 °C. De volgende dag zag ik duidelijk verschil: ze had de groei weer te pakken.

Door de wisseltruc staat de backup plant in de DGS. Omdat deze Blue Amnesia Haze niet boven de zesde maar boven de vierde node getopt is, is haar structuur net anders dan ik gewend ben. Op het moment dat ik dit schrijf besef ik me dat het natuurlijk ook zou kunnen dat deze soort van zichzelf wat meer bossig groeit. Daardoor heb ik behoorlijk wat blad weggehaald opdat ze zichzelf maar niet in de weg komt te zitten.

Voorheen wachtte ik tot de bloeifase om dit te doen, maar dit keer heb ik zelfs al wat dunne jonge scheuten weggediefd. Hierdoor hoop ik dat de plant gaat strekken zodat ik haar takken straks onder het scrogrek kan manipuleren.

Scrog

Deze ronde zou ik het scrogrek niet te laag monteren, omdat ik dat de vorige ronde bij Lemon Haze wel deed spleet de hoofdstam toen in tweeën. Doordat ik deze Blue Amnesia Haze al vroeg topte is het scrogrek toch weer aan de lage kant gekomen. Ik heb het rek zelfs nog wat lager gehangen omdat één scrogrekbeugel precies ter hoogte van een slot van een van de deuren van de Dokter Groen Special zat. Twee dagen en wat ontwikkelingen verder besloot ik toch om het scrogrek weer een paar centimeter hoger te hangen.

De DGS draait net één dag op het 12/12 lichtschema en de plant blijft nog onder het scrogrek. Ze kan ieder moment gaan strekken. Zodra ze hieraan begint manipuleer ik haar takken onder het scrogrek. De kast wordt zo mooi horizontaal opgevuld.

Met het grotere (36 liter) reservoir onder de DGS heb ik weinig omkijken naar het voedingswater. Halverwege de week heb ik eenmaal drie liter water toegevoegd. De EC-waarde bleef stabiel op 1,7. Vandaag ververs ik het voedingswater weer met hetzelfde recept.

Deep Water Cultuur

Over naar de originele Blue Amnesia Haze die sinds de wisseltruc in mijn DWC-emmer staat. Het probleem met de wortels van deze plant is verdwenen en ik ben blij met haar vlotte herstel. Na een flinke snoeibeurt begint ze boven water ook weer een beetje op te knappen. Afgelopen week heeft ze gegroeid op voedingswater met een EC-waarde van 1,5. Vandaag krijgt ze net als haat zusje in de DGS, vers voedingswater met Calcium-Magnesium en een EC-waarde van 1,7.

Versterking van een oude bekende?

De koude temperatuur heeft de kwetsbare zaailingen die ik vorige week liet ontkiemen, geen goed gedaan. Of toch wel, het is maar net hoe je het bekijkt. Ik zie het als een strenge natuurlijke selectie. De sterksten mogen door: ik heb zes NL#5 x Haze zaden in een nat koffiefilter gestopt. Er kwamen er vier uit en ik had er toevallig ook precies vier nodig. Uiteindelijk lijken er twee goed door te groeien, één zaailing is gestopt met groeien na de lobblaadjes, en er is nog een twijfelgeval over.

Daarom heb ik besloten om de hulp in te schakelen van een oude bekende. Aan de al lege pot te merken is dit echt een soort van mijn voorkeur. Gelukkig had ik nog twee Lemon Haze zaden liggen, deze heb ik in een nat koffiefilter gedaan zodat ze hopelijk samen met NL#5 x Haze in de Growrilla RDWC kunnen.
De twee Superskunk autoflowers hebben hun plekje gevonden in een rootpouch met kokos. Om het mezelf makkelijk te maken geef ik ze gewoon wat voedingswater uit de DWC-emmer.

RDWC

Op YouTube-filmpjes lijkt het alsof je een kweektent zo even opzet, maar zoiets kan bij mij een hele onderneming zijn. Gelukkig had ik een handje hulp zodat de tent op tijd klaarstaat voor de nieuwe zaailingen. Komende week hang ik het zonnetje op en doe ik nog wat kleine aanpassingen. Het onderkomen voor deze jongedames is zo goed als klaar. Via een andere kweker kreeg ik de tip om grotere netpotten te gebruiken, ik ga dit uittesten in de Growrilla RDWC voordat ik een DIY RDWC ga bouwen.

In één van de laatste verslagen van Dr. Groen las ik dat zijn Bluelab pH-sensor wel 12 jaar meegegaan is. Een degelijke meter van dit merk stond al een tijdje op mijn lijstje, al zijn ze wel duur in de aanschaf. Maar gedeeld door 12 jaar kom ik er vast wel mee weg bij de financiële directie 😉

Deze ronde worden de waarden van het voedingswater bewaakt door de Bluelab Guardian Connect monitor. Met de Connect Stick 2 kun je de data loggen en de waarden van je voedingswater op afstand op je smartphone zien. Deze investering en stukje technologie gaat mij een stukje rust geven, want meten is weten toch?

Tot volgende week!

Peace, CannaTommy

(advertentie)