(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Cannabisconcentraten en dabben wordt ook in Nederwietland steeds populairder. Logisch, want goede concentraten smaken zo lekker als een verse wiettop ruikt, en maken je zo high als een Vlaamse papegaai! Je kunt concentraten alleen niet in een gewone bong roken, want daar heb je een dab rig voor nodig. Maar wat is dan de beste?

We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen wat een dab rig is. Voor de zekerheid en voor hen die het niet weten doen we het toch nog even: een dab rig is een speciaal soort bong die speciaal ontworpen is om cannabis concentraten mee te roken. In dit artikel leggen onze vrienden van Waterpijp-Bong je uit wat de beste dab rigs zijn, en welke verschillende soorten dab rigs en tools er zoal te koop zijn.

Dabben, bangers en bubblers

Dabben is een populaire term en manier om geconcentreerde vormen van cannabis te gebruiken. De cannabisconcentraten of ‘dabs’ worden dan op een hoge temperatuur gesmolten om vervolgens de damp die er vanaf komt te inhaleren.

Maar wat is nu een goede dab rig? Er zijn kant en klare dab rigs verkrijgbaar maar in principe kan je van elke bong een dab rig maken. Je hoeft de bowl van de bong dan alleen te vervangen voor een ‘banger‘. Zo’n banger is een kommetje waar je de concentraten of dabs in doet, om vervolgens vanaf de onderkant te verhitten met een torch aansteker.

De bongs die hiervoor het meest geschikt zijn, zijn bongs met een gebogen hals. Hierdoor kan de bong op de tafel blijven staan terwijl je hem aansteekt en aanzuigt. Of natuurlijk gewoon rechtop in je ene hand en in de andere hand de aansteker. Maar net wat je wil. De kleinere varianten worden vaak ook ‘bubblers’ genoemd.

D-SMOKE dab rig

Een voorbeeld van een goede dab rig is de onderstaande D-SMOKE Mental High Blue Banger Bubbler. Dit is een bong die bij uitstek geschikt is om goed high te kunnen worden. Deze bong (bubbler) bevat twee goede 8-arm percolators en heeft een gebogen hals en een quartz glas banger die tegen extreme hitte kan.

Elektronische dab rig

Het normale dabben doe je met een (torch) aansteker. Alleen met een aansteker kan je niet altijd precies de juiste temperatuur bereiken die je wil, terwijl een juiste temperatuur essentieel is voor het vrijkomen van de verschillende cannabinoïden en smakelijke terpenen.

De oplossing is elektronisch dabben. Met een e-dab kit kun je van elke normale dab rig (of normale bong) een elektronische dab rig van maken. De kit bevat een verhittingselement en een titanium nail (dabnagel), waarin je je dab verhit. Het ideale hiervan is dat je geen aansteker hoeft te gebruiken, wat het gebruiksgemak ten goede komt. Maar het belangrijkste is dat je zelf de temperatuur in kunt stellen waarop je concentraat verhit wordt. Ideaal dus.

Een voorbeeld van een goede elektronische dab rig is de D-SMOKE E-Dab Bong Kit in Aluminium Case. Dit is een zeer goede bubbler set met een zeer uitgebreide kit.

Dab tools

Bij het dabben zijn speciale dab tools onmisbaar. Dab tools zijn speciale gereedschappen om je dabs, wax en olie-concentraten en dergelijke mee te verwerken. Wil je meteen klaar zijn, dan is de D-SMOKE Dab Tools Mix Pack een ideale set. Deze 10-delige (5 x 2) set wordt geleverd in een mooi doosje.

Dab rigs en onderdelen met korting

Onze vrienden van online headshop Waterpijp-bong.nl hebben alle bovenstaande artikelen en nog veel meer dab rigs en onderdelen in hun zeer uitgebreide assortiment. Neem eens een kijkje op hun webshop. Heb je iets leuks gevonden, dan kun je 10% korting krijgen door gebruik te maken van de kortingscode ‘CNNBS‘.

[Openingsfoto: Roxana Gonzalez, Shutterstock]
(advertentie)