(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
wietsigaar, dikke joint, dikke baap

Je ziet ze steeds vaker en niet alleen in Amerika: mensen met joints zo dik als sigaren, oftewel een fatty aka wietsigaar. Als liefhebber van gezonde Hollandse groente lijkt zo’n dikke baap wellicht een beetje over the top stoerdoenerij maar een ‘fatty’ is eerlijk gezegd de lekkerste pure joint die je kunt roken. Kortom: zo draai en rook je zelf voortaan ook je eigen fatties.

Als nuchtere en vooral zuinige Hollander vind je het misschien verspilling om twee tot drie gram wiet (en soms ook nog de nodige hasj) in één dikke jonko te stoppen, en dat is begrijpelijk. Een beetje goede wiet kost immers zomaar een tientje per gram, en we hebben net geleerd dat een leven lang blowen financieel behoorlijk kan aantikken.

Dat gezegd hebbende moet je de fatty zeker een keer proberen, want het is een van de lekkerste manieren om wiet puur te roken. Een wietsigaar dwingt je om er even goed voor te gaan zitten. Het draaien van een duimdikke joint is namelijk al een kunst op zich waar je even je best op moet doen. Daarnaast brandt een wietsigaar ook heel mooi, langzaam en geleidelijk, en helemaal als je kleine haaltjes neemt zoals het hoort.

Je rookt naar verhouding ook minder vloeipapier met een fatty, wat de smaak ten goede komt. En in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten brandt een goed gedraaide dikke joint heel geleidelijk, en zonder inbranders. En heb je genoeg gehad, dan leg je hem net zo makkelijk even weg. Een wietsigaar gaat namelijk vanzelf uit en smaakt de volgende dag nog steeds superlekker!

Zo draai je een wietsigaar

Een joint bevat alleen pure wiet en geen tabak. We zeggen het er maar vast bij want een superdikke tabaksjoint (oftewel een spliff) is niet aan te raden. Alleen pure wiet dus, en eventueel wat lekkere hasj in het midden. Voor de gelegenheid hebben we zelf ook even een lekker stuk zachte Tangerine Block hasj gehaald. Verder gaat het draaien van een fatty het beste met extra brede vloeitjes. Wij draaien hem binnenstebuiten maar je kunt een wietsigaar natuurlijk ook gewoon draaien zoals je gewend bent.

De kunst van het draaien van een wietsigaar zit hem in de tip. Je moet met een dikke tip beginnen en dan wordt de rest van je joint vanzelf ook dik. De standaard tipjes uit de coffeeshop zijn dan ook te klein voor een fatty, dus knippen we een strip karton af om een dikke tip van te maken. Let op dat je de tip goed strak maakt want hij moet een hoop wiet tegenhouden, en je wilt niet de hele tijd stukjes wiet in je mond proeven.

dikke joint draaien, wietsigaar, jonko

Vervolgens leg je je vloeitje en je tipje klaar en vul je je vloei met een tapijtje van wiet. In het midden kun je eventueel een mooi rolletje hasj leggen zoals wij deden. Wees niet te overmoedig met de wiet, want anders krijg je de joint misschien niet goed dicht. Draai hem gewoon strak bij de tip en lik hem voorzichtig dicht. Vervolgens is het de kunst om de wiet strak in de wietsigaar te krijgen door hem stevig met de tip op je tafel te tikken. Vul je joint vervolgens via de bovenkant bij met nog meer wiet, tot je tevreden bent over de lengte van je fatty. Daarna stamp je hem nog even goed aan, en draai je de bovenkant strak dicht.

…en zo rook je ‘m!

Een fatty is zogezegd geen jointje om even snel in de deuropening naar buiten te blazen omdat je niet binnen mag roken. Je moet er echt even lekker voor gaan zitten en van genieten, dus zoek een relaxed plekje uit om je wietsigaar op te steken.

Als je er klaar voor bent steek je hem op. Probeer hierbij alleen het uiterste puntje aan te steken en licht die zonodig bij tot je wietsigaar een mooie smeulende gloeikop heeft. Een wietsigaar die lekker strak is aangestampt brandt heel geleidelijk zonder inbranders, maar let op dat je niet per ongeluk een inbrander maakt met je aansteker want dat zou zonde zijn met zo’n dikke joint.

een wietsigaar gaat vanzelf weer uit

Als je fatty eenmaal lekker smeult kun je rustig genieten. De kop blijft heel mooi branden dus je kunt rustig inhaleren en uitblazen, zonder dat je hem steeds opnieuw hoeft aan te steken. Neem kleine haaltjes want die smaken het lekkerste, en zo voorkom je ook een hoestbui. Rook rustig aan dan doe je lekker lang met je wietsigaar. En heb je genoeg genoten, dan gaat je wietsigaar vanzelf uit als je hem weglegt. De volgende dag smaakt een fatty namelijk ook nog steeds overheerlijk!

P.S.

(advertentie)