(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Elke cannabisminnende vriendengroep heeft er een. Namelijk de aangewezen persoon om in actie te komen wanneer er een joint gedraaid moet worden. Gewoon vanwege zijn uitmuntende, geweldige draaiskills. Maar wat doe je wanneer de vaste ‘joint-bob’ er niet is? Verbeter je joint-draai-game met onze 10 tips voor je beste joint ever!

Het zal je verbazen wat de invloed van de manier van draaien is op de smaak, het brandvermogen en eigenlijk de algehele rook-ervaring van een joint. Je kunt een wietje maken of breken met een goed of slecht gedraaide joint. De wiet wordt duur betaald in de coffeeshop, en het zou toch zonde zijn als je daar niet alles uithaalt vanwege je belabberde joint-draai-game. We geven je daarom 10 tips zodat iedere joint die je vanaf nu af aan draait de beste joint ever wordt. Voor de verandering hebben we het nu even niet over de inhoud van je joint, maar het moge duidelijk zijn dat tabak je joints er niet lekkerder en al helemaal niet gezonder op maakt.

Tip 1: Gebruik de beste vloei

Ben jij zo’n blower die nog steeds jointjes draait met de rode Rizla vloeitjes van het tankstation? Stop daarmee! Papieren shag-vloeitjes hebben een negatieve invloed op de smaak van je joint. Er zijn verschillende papiersoorten waar vloeitjes van gemaakt worden en ze hebben een grote invloed op de smaak van je joint. Vloei van papier op basis van hout zoals shag-vloei zijn meet voorsprong de slechtste keus. Wat je wil is een vloeitje dat je zo min mogelijk proeft. Rijstevloei of vloei van henneppapier zijn de juiste keus voor een lekker smakende en goed brandende joint. Hennepvloei draait wat makkelijker en brandt beter, maar de lekkerste joints maak je nog steeds met rijstevloei, en dan bij voorkeur met de ongebleekte versie.

Gebruik bij voorkeur ongebleekte rijstevloei.

Gebruik bij voorkeur ongebleekte rijstevloei.

Tip 2: Draai de juiste maat

In Nederland worden voornamelijk grote vloeitjes verkocht en hele kleine die bedoeld zijn voor shaggies. De blauwe Rizla shag-vloei is gemaakt van gebleekte rijstevloei, die zou je kunnen gebruiken voor een klein jointje voor jezelf. Draai je een joint om te delen dan heb je wellicht wat meer ruimte nodig en kies je voor de grotere vloei zoals die van Futurola of Smoking. Uiteindelijk kun je natuurlijk ook gewoon een kleine joint draaien met een grote vloei door er gewoon minder wiet in te doen. Kleine, pure joints smaken het lekkerst en blijven ook lekker tot aan de tip. Hoe groter je een joint draait, hoe meer rook er namelijk al doorheen gegaan is bij de ’tweede helft’.

Kleine joints smaken ook nog lekker als je de tip nadert.

Kleine joints smaken ook nog lekker als je de tip nadert.

Tip 3: Maal je wiet in een grinder

Een goed werkende grinder is van groot belang als je lekkere en goed vlammende joints wil draaien. Dat betekent overigens niet dat je per se een hele dure grinder moet kopen hoor. Veel goedkope modellen malen je wiet uitstekend fijn. Zonder grinder wordt je joint al snel een papiertje met daarin grote brokken wiet met veel lucht ertussen. Een goede structuur is van het grootste belang voor een goede joint, het voorkomt inbranden en geeft je de meeste smaak.

Maal wiet met een grinder en niet met de hand.

Maal wiet met een grinder (rechts) en niet met de hand (links).

Tip 4: Gebruik een tip

Als je ooit een joint in je handen hebt gekregen met een natte dichtgeslibde onderkant, dan weet je dat je jezelf en je vrienden dat niet moet aandoen. Gebruik daarom een tip. Niet alleen zorgt een tip voor een betere rookervaring, maar het geeft je joint ook stevigheid en maakt het draaien van een mooie ronde joint makkelijker. Als bonus zorgt de tip ervoor dat je alle wiet uit je joint helemaal op kunt roken. Een filtertip kun je makkelijk zelf draaien van een stukje dik papier, maar er zijn tegenwoordig ook tips van glas die je kunt schoonmaken en hergebruiken voor nog betere smaak.

Gebruik een tip, het maakt wiet roken zoveel prettiger.

Gebruik een tip, het maakt wiet roken zoveel prettiger.

Tip 5: Verdeel en heers!

Je hebt ze vast wel eens gerookt, joints met een grote bochel of een diepe knik in het midden. Buiten het feit dat dat niet erg lekker rookt, ziet het er ook gewoon niet uit. Verdeel je wiet daarom nog voor je met draaien begint even met je vingers. Wil je een rechte joint dan moet je ervoor zorgen dat overal ongeveer evenveel wiet is. Wil je een conische joint, dan verdeel je de wiet alvast zo dat hij aan het uiteinde wat dikker zal worden.

Verdeel je wiet voordat je gaat rollen. Foto: Jan Havlicek, Shutterstock

Verdeel je wiet voordat je gaat rollen. Foto: Jan Havlicek, Shutterstock

Tip 6: Neem je tijd

Een joint op de perfecte manier dicht krijgen kan lastig zijn. Het is de kunst om je joint strak dicht te krijgen zonder dat je teveel kracht zet en het vloeitje scheurt. Maar als je de wiet goed hebt verdeeld en je tijd neemt is het een fluitje van een cent. Draai de wiet eerst een paar keer met je vingers voor je hem dichtdraait. Op deze manier krijgt het alvast een beetje vorm en wordt het dichtdraaien makkelijker.

Rustig aan wint de wedstrijd. Neem je tijd om een joint te draaien. Foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Rustig aan wint de wedstrijd. Neem je tijd om een joint te draaien. Foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Tip 7: Strak in de tip

Het gebeurt vaak dat je bij het draaien een nare kreukel bij de tip krijgt. Dit kun je verhelpen door de tip met je ene hand strak te houden terwijl je het vloeitje met je andere hand straktrekt. Lukt het niet om de kreukel glad te trekken, grijp dan nog even terug naar tip 5 en verdeel de wiet wat beter. Oefening baart kunst!

Draai strak vanuit de tip, dan voorkom je kreukels. Foto: Wollertz, Shutterstock

Draai strak vanuit de tip, dan voorkom je kreukels. Foto: Wollertz, Shutterstock

Tip 8: Inhaleer niet bij het aansteken

Een joint, en zeker een pure joint brandt niet zoals een sigaret. Je dient hem dan ook niet op dezelfde manier aan te steken. Doe de joint nog even niet in je mond maar hou hem in een hand en draai hem langzaam rond terwijl je de punt aansteekt. Op deze manier krijg je een mooie langzaam brandende gloeikop waarvan je heerlijke korte halen kunt nemen voor de beste smaak.

Zuig niet aan een joint bij het aansteken, het is geen sigaret! Foto: Syda Productions, Shutterstock

Zuig niet aan een joint bij het aansteken, het is geen sigaret! Foto: Syda Productions, Shutterstock

Tip 9: Minder papier

Papier roken is niet lekker, om deze reden gebruiken we ook rijstevloei. Maar je kunt de hoeveelheid rijstevloei die je rookt nog verder beperken door van tevoren een stuk vloei af te scheuren. Wil je helemaal zo min mogelijk vloei roken, leer dan binnenstebuiten te draaien. Dat kost weliswaar wat tijd om onder de knie te krijgen, maar eenmaal geleerd doe je niet anders meer. Afscheuren gaat gemakkelijk door een vouw in je vloeitje te maken en die even nat te likken.

Scheur een stuk vloei af en rook zo min mogelijk papier. Nóg beter is een binnenstebuiten gedraaide joint.

Scheur een stuk vloei af en rook zo min mogelijk papier. Nóg beter is een binnenstebuiten gedraaide joint.

Tip 10: Geef je joint extra smaak met olie & kief

De laatste tip is voor de gelukkigen die naast wiet ook over wietolie en kief beschikken. Kief is in feite ongeperste hasj en wietolie is ook een vorm van hasj. Verwar de olie niet met de wietolie die patienten gebruiken om onder de tong te druppelen, we hebben het hier over BHO oftewel cannabisconcentraat. Wanneer je de olie verwarmt, is het dun genoeg om op je joint te smeren. Besprenkel hem daarna met kief en je hebt de joint van je leven gecreëerd! Als de BHO te dik is, kun je er ook een slangetje van rollen en die als een slinger om je joint draaien, heerlijk is dat!

kiefjoint

Smeer hasjolie op je joint en besprenkel hem met kief, jammie!

[Openingsfoto: esolla, Shutterstock]
(advertenties)