(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Nederland wordt een gemiddeld jointje steeds vaker zónder tabak gedraaid, een goede ontwikkeling want tabak doet weinig goeds voor je. Ben jij nog steeds niet om? Dan zijn hier zes goede redenen om je te overtuigen om voortaan alleen nog maar pure wiet te roken.

Hoewel veel mensen het hier gewend zijn om hun wiet met tabak te vermengen, is het een slechte combinatie. Tabak en wiet hebben namelijk een tegenovergesteld effect. Veel van de negatieve zaken die in de media vaak aan cannabis worden toegeschreven, worden eigenlijk veroorzaakt door tabak. We geven je zes zeer goede redenen om je wiet voortaan alleen nog maar puur te roken. Doe er je voordelen mee!

1. Tabak verpest het effect van wiet

Tabak vernauwd je bloedvaten, terwijl wiet deze juist verwijdt. Tabak en wiet hebben een tegengesteld effect op elkaar en de tabak in je joint zorgt er dus voor dat je sloom en stoned wordt, de welbekende couch-potatoe die niet veel energie meer heeft. Wie puur rookt krijgt daarvan juist energie en een actieve high.

2. Pure wiet smaakt beter

Tabak stinkt, al zullen rokers dit niet altijd toegeven. Maar vraag een niet roker maar eens hoe lekker die sigarettenrook vindt. Als je wiet puur rookt proef je veel beter de smaak van de verschillende terpenen, dat zijn de stoffen die smaak en geur geven aan wiet en waarvoor menig zadenbedrijf een hoop moeite gedaan heeft om ze in de wiet te krijgen.

3. Pure wietrokers hebben meer longcapaciteit

Onderzoekers hebben ontdekt dat het roken van pure wiet de longfunctie niet negatief beïnvloedt. Opmerkelijk feit was dat de wietrokers uit het onderzoek zelfs een betere longcapaciteit hadden dan niet rokers. De onderzoekers verklaarden dit door het roken zelf. De pure wietrokers hadden als het ware hun longen getraind met wiet roken. (link)

4. Minder kans op kanker

THC en CBD hebben bewezen de groei van kankercellen te kunnen stoppen en in veel gevallen ook kankercellen te kunnen vernietigen. Tabak doet dit positieve effect teniet en mensen die wiet met tabak roken hebben dan ook alleen minder kans op kanker dan diegenen die alléén tabak roken. (link)(link)(link)(link)(link)(et cetera et cetera)

5. Joints met tabak zijn verslavend

Door je wiet met tabak te vermengen krijg je er een nicotineverslaving bij. Door deze verslaving gaan veel blowers ook steeds méér blowen. Als je stopt met de tabaksjoints en overstapt op pure wiet, kun je ook makkelijker stoppen met het roken van sigaretten. Veel mensen denken ten onrechte verslaafd te zijn aan wiet, maar zijn in feite verslaafd aan nicotine.

6. Wiet met tabak is ongezond

Door tabak met wiet te mengen krijg je een hoop vergif mee naar binnen. Als je wiet puur rookt bespaar je jezelf dit vergif en daarmee onder andere het volgende: risico op hartaandoeningen, beroertes, COPD, zwaarmoedigheid, verzwakking van het immuunsysteem, hersenschade, verhoogd risico op longkanker en nog veel en veel meer!

Oké, is het duidelijk? Tabak is slecht voor je en wiet niet! Wanneer je niet gewend bent om pure joints te roken valt het aan te raden om een pijp aan te schaffen. Als je er eenmaal gewend aan bent wil je nooit meer terug naar het roken van tabak. Om je op weg te helpen naar een tabakloos bestaan raden we je aan om eens een kijkje te nemen in de collectie wietpijpjes van dutch-headshop.com Je zult er zeker een pijp vinden waar je mee uit de spreekwoordelijke voeten kunt, ze hebben al pijpen vanaf 3,50 euro, een bedrag waar je vandaag de dag nog niet eens een pakje sigaretten voor hebt!

[Openingsbeeld: Tunatura, Shutterstock. Foto peuken: Danny Skowronek, Shutterstock]
(advertentie)