(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is jammer dat de feestdagen net voorbij zijn maar heb je een excuus nodig om je hoofd te laten vereeuwigen in de vorm van zo’n kekke Incredibud? Incredibud? Jazeker, geinige handgemaakte wiettop-poppetjes van kunstenaar James Oleson. 

Helaas zijn ze niet rookbaar de Incredibuds van Oleson, maar schattig zijn ze toch zeker wel. Als je een paar foto’s meestuurt maakt de kunstenaar zelfs een wiettop-poppetje naar jouw eigen karikatuur. De poppetjes hebben zelfs een eigen mythologie; het zouden magische wezentjes zijn op een zoektocht naar potente kristallen – hoe kan het ook anders?

Don Santo

Het ultieme doel wanneer de Incredibuds de potente kristallen te pakken krijgen is om opgerookt te worden. Wanneer ze in rook opgaan transformeren ze namelijk van wietwezens tot meesters van de lucht, hoe toepasselijk. In de ongelooflijke wereld van de Incredibuds is het overigens wel oppassen geblazen voor de gemene Skunk Brothers. Dat zijn de handlangers van de in en in slechte Don Santo (lees: Monsanto), maffiabaas en zadendief.

Als je een Incredibud wil kopen, dan kan dat via theincredibuds.bigcartel.com. Ze kosten ongerekend ongeveer 25 euro en zijn vijf tot tien centimeter hoog. De Incredibuds wonen in glazen potten zoals het een goede wiettop betaamd. Het leukste is natuurlijk om een Incredibud van je eigen hoofd of dat van een vriend of vriendin te laten maken.

[Foto’s: James Oleson]
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)