(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is bekend dat je van cannabis (in tegenstelling tot alcohol) niet roekeloos of gevaarlijker gaat rijden. Maar je moet het ook weer niet overdrijven want het gaat toch opvallen wanneer je als een slak over de weg rijdt. Voor je het weet ben je namelijk je wiet kwijt, ook al is het maar 30 gram.

Een sneu verhaal uit Egmond aan den Hoef dat eigenlijk vrij simpel beter had kunnen aflopen voor een slome Duitse wietliefhebber. De arme 22-jarige kerel reed daar onlangs op zijn dooie gemakje met zijn freunde over de Hoeverweg, alwaar een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur geldt.

Artistieke impressie van de  Duitse cannabisliefhebber. Foto: ElRoi, Shutterstock

Kijk, op zich is het in Nederland niet verboden om onder de maximumsnelheid te rijden, maar het gaat toch een beetje opvallen als je 30 kilometer te langzaam over de weg zoeft. En nog iets, wanneer je iets teveel wiet bij je hebt verdeel je dat over je kameraden, of je verklaart in ieder geval dat het van jullie allemaal is.

Sterke ‘henneplucht’

Goed, de badplaatselijke politie zette de auto aan de kant, ze moesten toch even kijken wie er zo sloom reed op die bewuste donderdagavond. Je raadt het misschien al, het raampje ging open en de agenten roken – jawel – een sterke ‘henneplucht’. De agenten fouilleerden de Duitser en zijn maten en vonden maar liefst 30! gram wiet. Een aantal jaar geleden kwam je daar nog mee weg maar tegenwoordig mag je ook als cannabistoerist niet meer dan vijf gram op zak hebben. Uiteraard werd de wiet door de coppers gejat eh.. in beslag genomen.

Tip van flip

Toch is het flauw van de Egmondse agenten. De trage Duitse bestuurder verklaarde namelijk dat de wiet alleen van hemzelf was. Maar was hij iets sneller van begrip geweest, dan had hij verklaard dat het de gezamenlijke vriendenvoorraad was en hadden ze hem met een waarschuwing kunnen laten gaan.

Goed, moraal van dit trieste verhaal? Rij altijd de maximumsnelheid wanneer je een paar grammen wiet teveel bij je hebt en deel je wiet met je vrienden, sharing is caring!

[Openingsfoto: Maksimilian, Shutterstock]
(advertenties)