(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het nieuwe jaar begon beroerd in een Spaanse kustplaats nabij Gibraltar. Daar werd namelijk bijna 12 ton heerlijke hasj, onderschept in slechts 48 uur tijd! Das dus 12 ton hasj die we nooit zullen roken. Over naar de Spaanse kustplaats La Línea de la Concepción voor het verhaal en de video achter deze drie hasj-busts.

Gelukkig voor de pakketdiensten in kwestie, is er slechts één persoon aangehouden tijdens de drie onderscheppingen in het zonnige La Línea de la Concepción, kustplaats nabij Gibraltar én natuurlijk Marokko, waar de hasj vrijwel zeker vandaan kwam.

375 Kilo in bestelbus

Het onderscheppingsfeest van de Spaanse Nationale Politie begon op 6 januari toen drie agenten vroeg in de avond een nogal zwaar beladen busje zagen rijden. Omdat de diensttijd van de helden erop zat, maakten ze melding bij hun collega’s van het zwaar beladen busje. Goed, dat lijkt ons nogal overdreven voor een overladen busje, maar zo is het volgens de Spaanse tweets gegaan. Bij het zien van de agenten ging het busje er als een speer vandoor, om kort daarop te crashen (moet je dus nooit doen wanneer de politie op je hielen zit en je 375 kilo hasj in je laadruimte hebt liggen).

4.890 Kilo in garage

Twee dagen later, op 8 januari was het alweer raak voor de Spaanse politie. Daar achtervolgden agenten namelijk een chauffeur van een SUV. Waarom? Hij droeg een bivakmuts en negeerde een stopteken. De SUV leidde de agenten naar een grote garage (nooit doen wanneer daar bijna vijfduizend kilo hasj ligt) alwaar de chauffeur werd aangehouden. Uiteraard nam de politie een kijkje in de garage en wat denk je? Daar lag 4.890 kilo Marokkaanse hasj én nog eens acht gestolen SUV’s, een schip, een vuurwapen en zendapparatuur.

 

3.500 Kilo hasj op het strand

Lang hoefde de Spaanse politie niet te wachten op de volgende hasjvangst. Slechts één dag na de bust in de garage kwam er namelijk een melding binnen van een scheepslading hasj, die op het strand Playa de Levante werd uitgeladen. Op naar het strand dus om een stel auto’s en 117 pakketten hasj te onderscheppen. De verdachten wisten te ontkomen maar de auto’s en de 3.500 Kilo hasj werden in beslag genomen.

1.663 Kilo op een schip

De meerekende lezer weet dat we er nog niet zijn. Kort na de inbeslagname op het strand werd er namelijk nog eens 1.663 Kilo hasj op een schip ontdekt. Bij elkaar is dat dus bijna 12 ton aan hasj in nog geen 48 uur! Er zijn smokkelaars die weleens betere dagen hebben gehad.

(advertentie)