(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De war on drugs blijft onnodig slachtoffers maken. Niet alleen in derdewereldlanden als de Filipijnen maar ook in achtergestelde delen van de VS waar wiet nog steeds als kwaadaardig kruid wordt gezien. Een inval om wat onschuldige cannabis, werd de nietsvermoedende en 72-jarige Geraldine fataal. 

De 50-jarige Michael Anthony Livingston uit Bartlesville, Oklahoma, werd ervan verdacht cannabis te verkopen. Je weet wel, die heilzame en smakelijke plant die in de helft van de Verenigde Staten inmiddels (deels) gelegaliseerd is. Maar omdat Michael met zijn familie in het ándere deel van de VS woont, waar nog steeds gewelddadig wordt opgetreden tegen deze plant, zit híj nu moederloos vast in de gevangenis.

Dear Mama,

De 72-jarige Geraldine Townsend werd dodelijk geraakt toen een SWAT-team binnenviel om Michael te arresteren voor de verkoop van wiet. De zwaarbewapende politieagenten trapten de deur van haar huis in, waarop Geraldine, die vermoedelijk niet wist wie de indringers waren, haar luchtdrukpistool pakte. Ze vuurde twee kleine kogeltjes af op de agenten, die uiteraard direct terugschoten en haar daarbij van het leven beroofden.

De 72-jarige Geraldine Townsend werd dodelijk geraakt toen een SWAT-team binnenviel om Michael te arresteren voor de verkoop van wiet

Politiecommissaris Jay Hastings vertelt over het incident: ‘Terwijl Livingston in hechtenis werd genomen hoorden agenten schoten en werden twee agenten geraakt met één of ander projectiel.’ Volgens de politiechef richtte de 72-jarige een krachtig pellet handpistool op de agenten, die daardoor gedwongen waren terug te schieten, jaja. De vrouw werd door één van de agenten in haar borst geraakt en overleed later in het ziekenhuis.

Onderzoek

Na de schietpartij was echter niet meteen duidelijk welke agent verantwoordelijk kon worden gehouden voor de dood van de vrouw. Het onderzoek rondom het voorval is daarom overgedragen aan de Oklahoma State Bureau of Investigation en ‘er kunnen verder geen details over worden vrijgegeven’, aldus Hastings.

De 72-jarige Geraldine kwam te overlijden nadat ze in haar borst werd geraakt door een politiekogel. [Foto: TheFreeThoughtProject.com]

Het enige illegale dat door de politie bij de huiszoeking werd gevonden was wiet. Volgens gegevens van de rechtbank is Livingston daarom overgebracht naar de Washington County Jail. Wegens het in bezit hebben van cannabis, met de intentie tot de verkoop daarvan, en het bezit van parafernalia (bongs, pijpjes en alles wat met cannabis te maken heeft), bezit van een vuurwapen tijdens een misdrijf en bezit van afluisterapparatuur.

Onnodig slachtoffer

Natuurlijk mocht de man in zijn staat geen cannabis hebben en verkopen; en zullen er daarom mensen zijn die de dood van zijn moeder tot op zekere hoogte verdedigen. Toch is de dood van Geraldine meer dan onterecht, het was onnodig. Michael heeft namelijk geen enkel slachtoffer gemaakt met zijn ‘misdrijven’. Alle verdenkingen hebben te maken met de verkoop van een plant.

Had de man in Colorado gewoond waar cannabis legaal is, was hij misschien zelfs een modelburger geweest die flink belastinggeld binnenbracht. Maar omdat deze man in Oklahoma woont zit hij nu opgesloten met een borgtocht van 500.000 dollar, en is z’n moeder dood.

[Openingsfoto: theFreeThoughtProject]
(advertentie)