(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als het over wiet gaat kun je het gezegde ‘in kannen en kruiken’ bijna letterlijk nemen. In Jacks geval is alles voor wat betreft de Strawberry Haze namelijk klaar. De oogst zit dan misschien niet letterlijk in kannen en kruiken maar in flinke weckpotten en een koelbox. Bij wijze van uitsmijter heeft Jack deze week ook een filmpje gemaakt van de wortels. Check het uit!

Zó! Ik heb deze week alles schoongeknipt en in potten gedaan. Moest daarvoor wel eerst alle weckpotten opkopen, die hier in het dorp nog te krijgen waren. Toch kwam ik nog ruimte tekort, dus heb ik de rest maar in een koelbox gedaan. Ik wist even niet zo snel waar ik er anders mee naar toe moest.

Ben ik tevreden met deze ronde? Nee, niet echt. De Strawberry Haze heeft foxtails en nog eens foxtails maar ze plakken wel, en beginnen steeds lekkerder te ruiken, dus echt ontevreden kan ik ook niet zijn. Misschien dat ik er hasj van maak, of dat deze in geval van nood aangebroken kan worden. We zien wel.

Oké van de wortels werd ik wél blij. In alle bakken waar plantjes stonden zat stuk voor stuk een enorme bal wortels. Ik heb er voor deze keer een filmpje van gemaakt, en hoop dat je dat leuk vindt. De lichtbruine kleur van de wortels is niet van wortelrot of iets dergelijks maar gewoon een beetje aanslag van de voeding en is dus helemaal normaal.

 

Na het knippen kon ik verder met het kutste klusje van de hele kweek: het schoonmaken van alles. Deze keer heb ik ook mijn lampen eraf gehaald, de stroom eraf gehaald en alle trafo’s opgeborgen. Maar Jack, waarom heb je dat dat gedaan? Nou, dat laat ik nog even een verrassing tot het volgende verslag na de zomerstop.

Wat ik wel vast wil verklappen is mijn volgende wietsoort. Dat wordt namelijk… de Mohammed van CNNBS zelf. Ik ga één plant zetten en kijken hoeveel daar maximaal vanaf kan komen. Nu eerst verder met schoonmaak… 🙁

Dat was het dan voor deze kweek. Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe! Geniet van het weer en van elkaar. Verder bedank ik graag Plagron en de redactie van CNNBS en ik kijk er al naar uit met de nieuwe samenwerking. Wat dat precies inhoudt lezen jullie na mijn zomerstop.

Een geslaagde kweek voor alle buitenkwekers en natuurlijk ook voor de mensen die binnen door blijven hobbyen deze zomer 🖐🖐🖐

Jack

(advertentie)