(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Na dertien weken in zijn DWC-hydrosysteem is het er ondertussen wel tijd voor: oogsten! Plantje één en plantje drie hebben eindelijk amberkleurige trichomen en gaan deze week om. Het laatste wietplantje mag nog even blijven leven en geniet van de extra vrijgekomen ruimte (én 1200 Watt aan licht!).

5 juni: Ik heb de oogst nog één dag uitgesteld van executie. De buurman kon vandaag niet. Verder heb ik niet veel gedaan en hoeven doen vandaag – alles is in orde.

6 juni: Yes! Vandaag is D-Day. We hebben plantje 1 en 3 omgelegd en met de voetjes aan het plafond te drogen gehangen. Gelukkig werkt het weer ook beetje mee met die lage temperaturen. Dat is heerlijk voor het drogen want dan gaat het lekker langzaam.

7 juni: Zo, vandaag mijn tijd besteed aan het opruimen. Alvast een beetje schoonmaakwerk gedaan. Verder niet veel te doen maar wachten tot plantje 2 ook aan oogsten toe is.

8 juni: Temperaturen zijn lekker buiten. Zó lekker dat ik het laatste plantje dat er nog staat op 1200 Watt aan licht heb gezet (2x 600 Watt). De afzuiging staat op 48 procent van het vermogen en zakt zelfs terug naar 40 procent tijdens de koudste uurtjes ’s nachts.

9 juni: Vandaag niet veel gedaan. Een beetje water rondpompen en verder niks. Ik was erg moe en dan doe ik meestal niet veel. Morgen maar eens wat nieuw water geven aan het laatste plantje. Het water begon al een beetje te ruiken…

10 juni: Vandaag al het water eruit, en 80 liter schoon water erin. Verder de pH-waarde naar 5,8 gezet. De watertemperatuur is 19 graden. Wat me opvalt is dat de afgeknipte (geoogste) takken van de andere plantjes nog steeds leven. Ze zuigen nog steeds water omhoog. Vandaag hebben we er ook precies 10 weken zichtbare bloei opzitten.

11 juni: Er is niet veel meer te doen. Water rondgepompt, pH op 5,8 gesteld en de watertemperatuur is 20 graden. De trichomen zijn nog niet amberkleurig dus ik wacht nog een paar dagen. De plantjes die ik omgelegd heb, hangen nog te drogen. Fijn weekend en tot volgende week! Geniet van het mooie weer 🖐

Jack

(advertenties)