(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een nieuwe week is achter de rug, dus dat betekent ook een nieuw kweekdagboek van Jack. Zijn Strawberry Haze planten hebben in deze achtste bloeiweek een beetje last van de warmte. Blaadjes vouwen zich dicht en de toppen bouwen foxtails. Ach, ze hoeven nu niet lang meer… Toch, Jack?

16 mei: Niks te melden en niks te klagen. Het gaat zoals het gaat en we tellen rustig de dagen af. Plantje 3 heeft het wel zwaar, de blaadjes zijn nog steeds dichtgevouwen door de warmte. Die plant gaat ook als eerste om, ze heeft al flink wat milky (wittige) trichomen.

17 mei: Zondag rustdag. Wel even wezen kijken en de dames natuurlijk gemoedelijk toegesproken.

18 mei: Is weer vroeg dag. Ik moet de kids naar school brengen maar dat is ook wel weer lekker. Nu kan ik nog even bij de vrouwtjes zijn voordat het licht uitgaat. Nog even snel water rondpompen en samen een bakkie koffie drinken; dat hebben we al lang niet meer kunnen doen. “Slaap lekker dames tot vanavond! … Avond meiden, lekker geslapen?” Even het water rondpompen. De watertemperatuur is lekker op 20 graden. EC 1,5 en pH op 5,8.

19 mei: Vandaag alweer niets hoeven te doen, nog steeds de hulptroepen niet hoeven te roepen. Plantje 3 heeft nog geen amberkleurige trichomen. Wel zijn plantjes 1 en 2 bezig met torentjes bouwen. Foxtails noemen ze dat ook wel eens. Ja, de warmte daar doen we dus niks aan. Met led hebben de kwekers er niet zo veel last van denk ik. Ik heb er (nog) geen ervaring mee.

20 mei: Vandaag 60 milliliter Sugar Royal aan het water toegevoegd. Sugar Royal gebruik je bij het kweken van planten voor het versterken van de natuurlijke geur en smaak van het eindproduct. Het is een toevoeging op de basisvoeding. De natuurlijke processen van de plant worden in de bloeiperiode ondersteund en uitgedaagd door het gebruik van Sugar Royal. Ik laat het nooit langer dan één dag in het systeem, dus morgen het water vervangen. Dat zullen ze wel fijn vinden na een warme dag als vandaag.

21 mei: Water vervangen vandaag, 80 litertjes met 90 milliliter Green Sensation en 90 milliliter hydro A en B voeding van Plagron. De watertemperatuur is vandaag 18 graden en de EC is na aftrek van de EC-waarde van het kraanwater 1,7. De pH-waarde is 6,5. Die laat ik voor nu even zo, morgen breng ik die terug naar de optimale waarde van 5,8. Verder gaat het zijn gangetje, een beetje warm met deze dagen maar goed, nog eventjes…

Jack

(advertenties)