(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een nieuwe week een nieuw kweekdagboek van Jack. Deze week staan zijn Strawberry Haze planten vijf weken in bloei. De bloei gaat gestaag verder en houdt Jack alle omstandigheden nauwlettend in de gaten. Ondanks het zonnetje buiten én de vier 600 Watt pitten, is de temperatuur binnen nog goed onder controle te houden.

1 mei: Weekend. Niet veel gedaan want dat was niet nodig. Morgen misschien.

2 mei: Ik heb de pH-waarde een beetje bijgesteld naar 5,8. Hij stijgt gelukkig weer zoals normaal gesproken.

3 mei: Ik zie dat ze ook weer voeding opgenomen hebben. De EC-waarde was gisteren 1,7 en vandaag 1,5. Dat is ook weer fijn om te zien dat ze ook voeding opnemen. Dat zal morgen weer anders zijn, dan zullen ze water verbruikt in plaats van voeding.

4 mei: Niet veel hoeven doen, pfff saai hoor. Het is ook dodenherdenking vandaag. Gelukkig nog steeds geen last van beestjes maar dat heb je bij DWC kweken sowieso niet vaak. Week vijf van de zichtbare bloei zit er bijna op. Dit zijn de laatste weken. Ondanks dat ik geen kacheltje meer heb is de nachttemperatuur nog niet onder de 20 graden is geweest.

5 mei: Niet veel hoeven doen. Wel een leuk gesprek gehad met een nieuwe hydrokweker. Welkom in de hydrocultuur.

6 mei: Vandaag maar eens 60 milliliter Sugar Royal aan het water toegevoegd. Dat wordt weer een schuimparty voor de wortels. De pH-waarde weer naar 5,8 gebracht. De temperatuur 24,5 graden en 2,7 graden als de lampen uit staan. De watertemperatuur is stabiel op 20 graden en de EC 2,0. Als ik daar 0,7 aftrek (de EC-waarde van mijn kraanwater) dan kom ik uit op 1,3.
We gaan vandaag de zesde week van de zichtbare bloei in, nog even te gaan dus. Ik tel niet vanaf het moment dat de klok op 12/12 ging maar vanaf de eerste bloeiharen.

7 mei: Vandaag het water vervangen, dus het oude water eruit en 80 liter schoon kraanwater in de ton. Daar heb ik – jullie raden het al – jawel, 70 milliliter Green Sensation en 70 milliliter hydro A en B voeding van Plagron bij gedaan.
De pH-waarde zuur ik vandaag wel af naar 5,7. Morgen zal die wel weer wat hoger staan. De EC-waarde is 1,9 minus 0,6 van het kraanwater is dan wederom 1,3. Nu is het wachten tot het water op temperatuur is, zodat ik het de bakken in kan pompen. Denk dat ze vers water met veel zuurstof wel lekker vinden in deze warmere dagen. Ik heb nog steeds vier lampen branden, maar als het strakjes écht warm gaat worden dan zal er wel een uit moeten. Maar zover is het nog niet 😁Ik wens jullie weer een fijn weekend, en tot volgende week 🖐

Jack

(advertentie)