(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Deze week gaat alweer de derde bloeiweek in voor Jacks Strawberry Haze. En dat gaat enerzijds gepaard met een licht CalMag tekort maar anderzijds ook met toppen die elke dag wat dikker worden. Om het CalMag probleempje op te lossen, verhoogt Jack tijdelijk zijn pH-waarde.

10 april: Zó, daar zijn we weer. Het valt mij op dat ik deze problemen (waarschijnlijk een CalMag tekort) altijd in deze tijd van de bloei heb. Misschien volgende kweek toch maar hoger gaan zitten met de pH-waarde zodat ik dit gedoe niet krijg. Heb geen idéé of de hogere pH-waarde zijn werk doet; dat moeten we toch over paar dagen gaan zien.
Met de lampen uit is de temperatuur 22 graden, met drie lampen aan 25,6. De EC-waarde schommelt tussen de 1,6 en de 1,7 zonder aftrek van kraanwater. De pH-waarde hou ik nog een dagje op 6,5. Morgen weer nieuwe kansen.

11 april: Vandaag weer 80 liter water gemaakt en ongeveer 30 liter weggedaan. De EC van het kraanwater is 0,7. Ik heb 70 milliliter Green Sensation toegevoegd en vervolgens ook 70 ml A en B hydro voeding van Plagron. De watertemperatuur laat ik rond de 19 graden, zodat het niet te snel oploopt door de omgevingswarmte. pH van het water gaat vandaag naar 6,4. Verder is de temperatuur nog goed onder controle nu de nachten nog lekker koel zijn. Zal strakjes wel anders zijn, maar dan spuiten we wat koud water op het dak 😁😁😁Dan koelt het ook een paar graden af.

12 april: Vandaag was het héérlijk paasweer! De kids hebben flink wat paaseieren gevonden, die zijn voor deze week wel even zoet met hun snoep. Oké, ik heb wat met water lopen spelen. De pH-waarde maar eens naar 6,2 gebracht. Dit even aanhouden.
De EC-waarde staat op 1,7. Als ik de waarde van het kraanwater (0,7) ervan aftrek, staat de EC op 1,0.

Morgen wordt het een flink stuk kouder. Misschien dat ik die koude dagen lamp 2 erbij aanzet. De topjes worden in ieder geval dikker, das altijd fijn om te zien. Dus maak je niet druk, dik is de mode 😁Morgen weer een dag van plezier.

13 april: Vandaag water rondgepompt en de pH-waarde terug naar 6,2 gebracht. Ik ga dit langzaam terug naar 5,8 brengen als we wat verder zijn. Temperatuur met de lampjes uit en het kacheltje uit is 21,6 graden.
Het kacheltje van 1000 Watt haal ik er uit. Verder niets bijzonders. Het gaat zoals het gaat; beetje kutten met het water hier en daar.

14 april: De plantjes zijn volgens mij aan het herstellen sinds ik de pH een paar dagen hoog heb gehouden. Ik zie dat de toppen dikker aan het worden zijn, en da’s een goed teken vind ik zelf. Nu de dagen en nachten wat kouder zijn, heb ik lamp 2 ook tijdelijk weer aangezet. Gaat het strakjes weer warmer worden, dan gaat die weer uit. Heb de pH nu op 6,2 staan, kijken of ze daar blij van worden. Morgen hebben ze 2 weken zichtbaar bloei erop zitten, dan gaan we week 3 in en hebben we nog een week of 7 te gaan.

15 april: Vandaag de slechte blaadjes weggehaald; die gingen niet meer goed komen. De pH-waarde is stabiel en staat nu mooi op 6,2. De temperatuur van het water is 21 graden, ook mooi. Met de lampen aan is het 26,3 graden en als de lampen uit staan is het 21,4 graden.

Ik ga verder niet veel doen vandaag. Is ook niet nodig; dan alleen maar wachten tot ze klaar zijn maar dat duurt nog minimaal 7 weken. Vandaag gaan we ook week 3 van de zichtbare bloei in. Als ik zo naar de toppen kijk worden het tennisballen in plaats van colaflessen.

16 april: Wilde vandaag het water verversen maar dat heb ik toch niet gedaan. Ik heb er wel 20 liter kraanwater bij gedaan. Morgenavond zal ik nieuw water maken als ik niet te moe ben. De plantjes doen verder hun ding, daar kan ik ze niet bij helpen. Vandaag lamp 2 uitgedaan, het was wat warm door de zon. Morgen weer een nieuwe dag.

Fijn weekend iedereen en tot volgende week!

Jack

(advertenties)