(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De kweekdagboeken van Jack worden na deze week alleen nog maar leuker, want de eerste week van de zichtbare bloei zit er op. Een week waarin de Strawberry Haze ook goed is doorgegroeid. Zelfs zoveel dat Jack overweegt om nog een kweeklamp aan te zetten, Dat belooft veel goeds voor de oogst!

27 maart: Zaterdag niet veel gedaan, behalve nog een paar takjes op het net gebonden. Deze keer niks gebroken gelukkig. Ik knijp een beetje in de stam en dan buig ik ze om en maak ik ze vast.

28 maart: Zó, uurtje korter kunnen slapen. Daardoor gingen de lampen nu om 20.30 aan in plaats van 19.30, dat komt omdat de gewone klok een uurtje vooruit is gegaan. Ik had daar al rekening mee gehouden. Water pH: 5,8 en EC 1,6.

29 maart: Fijn, om 19.00 uur kids in bed, nu anderhalf uur niks doen, ff rusten. Plantjes gaan lekker, vooral dame nummer 2 gaat hard. Ga kijken of ik een paar takken naar de lege bak kan krijgen, dan zet ik de lamp daar ook nog even aan. Plantje nummer 1 gaat daar ook langzaam naartoe, dus wie weet halen ze die plek nog.

30 maart: De dames gaan lekker, ze groeien nog door en drinken ook steeds meer. Het wordt langzaam steeds warmer waardoor de luchtvochtigheid ook weer stijgt. Dat is op dit moment ook niet erg, kunnen ze hebben.

31 maart: Zó, nog één dag te gaan dan is het 1 april. Mijn kinderen willen een grapje met mij uithalen maar dan moeten ze er vroeg voor opstaan.
Goed, de plantjes leven nog steeds en houden zich goed aan de regel: binnen blijven! Heb vandaag 10 liter water toegevoegd; de plantjes vonden de hoge EC-waarde niet zo fijn, dus dat heb ik met gewoon kraanwater wat verlaagd.

1 april: Iedereen 1 april zonder kleerscheuren of flauwe grappen doorgekomen? Wij wel. De plantjes hadden niets voor mij bedacht, alleen maar kijken en verder niets doen. De temperatuur is ook nog steeds goed en gemiddeld 25,7 graden. Als de lampen uit staan is het 20,3 graden. Vandaag zit de eerste week van de zichtbare bloei er precies op.

2 april: Vandaag gaan we week twee van de zichtbare bloei in, nog een paar weken te gaan. Ook vandaag weer 10 liter kraanwater erbij gedaan om de EC-waarde nog wat naar beneden te brengen. pH is 5,8 en de EC 1,6. Verder niet veel kunnen doen, beetje kijken hier en daar maar hier en daar ook niets vreemds te zien.

Dan wens ik jullie een heel fijn weekend toe, en tot de volgende kweekweek 🖐

Jack

(advertenties)