(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vandaag maken we kennis met 420 Dutch Highlife. Een medicinaal cannabisgebruiker en bevlogen buitenwiet-correspondent die buiten zijn eigen medicinale cannabis kweekt. Zijn planten staan nu nog in 15-literpotten voor te groeien maar komen straks in grote speciekuipen van 100 liter, opdat ze maar zo groot mogelijk worden!

Hallo beste lezer, ik ben 420 Dutch Highlife en dit jaar voor het eerst een van de acht CNNBS buitenwiet-correspondenten. Ik zal proberen om jullie dit jaar te laten zien hoe ik buiten mijn eigen wiet kweek. Als het weer een beetje meewerkt wordt het vast een mooie buitenkweek die hopelijk ook prachtige foto’s oplevert. Ik heb een bevriende fotograaf gevraagd om de foto’s te maken, want die kan dat veel beter dan ik.

Medio april ging het buitenwietseizoen bij mij van start. En aangezien CNNBS op mijn pad kwam, heb ik een aantal 420 Dutch Highlife wietzaadjes ontkiemd om over te schrijven. Zelf ben ik medicinaal patient en ben ik er daarom op gebrand dat mijn planten lekker kunnen knallen, zonder al te veel hulpmiddelen en zeker geen bestrijdingsmiddelen! Ik was natuurlijk liever geen patient geweest, zodat ik lekker recreatief kon genieten maar zonder cannabis ben ik helaas niet helemaal gezond.

Zeker in het begin geef ik mijn planten hun voedingswater aan de rand van de pot. Op deze manier wordt het buitenste deel van de aarde lekker vochtig, en gaan de wortels zelf op zoek naar dat water. De potten groeien hierdoor lekker snel vol met wortels, zodat de wietplanten lekker veel bouwstoffen op kunnen nemen. Op het moment gebruik ik alleen Alga Grow van Plagron. Als de bloeifase begint vervang ik dat voor Alga Bloom maar zover is het voorlopig nog niet. Eerst maar eens lekker groeien.

Al toen de planten nog heel klein waren en hun eerste twee bladeren hadden, heb ik ze voor de eerste keer getopt. Zodra de plant dan de volgende node aangemaakt heeft, top ik die weer, en daarna weer. Ik blijf hiermee doorgaan tot twee weken voor de aanvang van de bloeifase. Hierdoor wordt de plant mooi breed en blijft ze lekker laag. Ik heb immers liever een struik dan een kerstboom van een paar meter hoog.

Op dit moment staan mijn planten nog in hun voorgroei potten. Deze hebben een inhoud van 15 liter en zijn gevuld met boomschors, perliet, en aarde. Ik heb voor deze mix gekozen eigenlijk omdat ik het nog in huis had.

De 15-liter voorgroei potten gebruik ik omdat de planten in het begin nog voor het raam staan. Buiten komen ze straks in een grote speciekuip van ongeveer 100 liter, maar in de eerste weken was het daar nog een beetje te koud voor. Binnen, voor het raam kunnen ze nog even lekker hard groeien voordat het zover is. Ik heb voor de grote 100-literkuipen gekozen omdat ik de wietplanten lekker groot wil laten worden. Zoals gezegd ben ik patient, en moet ik een heel jaar doorkomen met de wietolie die ik met deze planten maak. Door grote planten te kweken hoop ik op een grote oogst.

Tot zover voor deze keer. Volgende keer staan mijn planten waarschijnlijk buiten in hun grote speciekuipen en zijn ze hopelijk een flink stuk groter. Tot dan, en ik wens je elke dag een happy 4:20 toe!

Groetjes van 420 Dutch Highlife

(advertentie)