(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tijd om kennis te maken met Delaco, de derde CNNBS buitenwiet-correspondent van 2020. Delaco kweekt buiten bescheiden autoflowers, omdat zijn tuin aan de straatkant ligt. In dit eerste introductie-kweekverslag beschrijft hij de geboorte van een Amnesia en Northern Lights Autoflower, en stelt hij zichzelf aan je voor.

Beste cannabisliefhebbers, ik ben Delaco en ik kweek al vier jaar wiet voor persoonlijk gebruik. Het is ondertussen een echte hobby geworden. Door ziekte (ALS) ben ik spijtig genoeg bijna helemaal verlamd en daarom moeten mijn vrouw en mijn moeder mij helpen bij het kweken. Zij voeren uit wat ik vraag, zodat ik alles onder controle kan houden. In de winter kweek ik binnen in mijn kleine kweekkast van G-Tools maar in de lente/zomer kweek ik ook graag buiten. Mijn terras is aan de straatkant, dus mogen het niet al te grote planten worden. Daarom kies ik meestal voor autoflowers. Wanneer je autoflowers ook een beetje traint met LST (Low Stress Training) dan worden ze niet te hoog en vallen ze minder op (want in België is ook buitenwiet nog steeds illegaal).

Welke zaden? Welke strains?

Vroeger kocht ik het merendeel van mijn zaadjes van het merk Royal Queen Seeds. Omdat het kwalitatieve zaadjes zijn en je vaak gratis goodies krijgt, zoals een grinder, vloei, een aansteker en soms zelfs zaden. Tegenwoordig koop ik mijn zaden bij Seedstockers, omdat het kwalitatieve zaadjes zijn die tegen scherpe prijzen worden aangeboden.

Na lang twijfelen heb ik gekozen om Amnesia Autoflower en Northern Lights Autoflower te gaan kweken. Dan heb ik respectievelijk een sativa-dominante en een indica-dominante plant. Beiden zijn ze van het zadenbedrijf Seedstockers, en beiden hebben ze ongeveer 75 dagen nodig van zaad tot oogst.

Ontkiemen en groeimedium

15 april: Het ontkiemen doe ik met de Seedbox van Plagron, gewoon omdat het gemakkelijk is. De Seedbox bevat een kleine serre (minikas), 12 kiempluggen en 250ml Seedbooster. Eens dat ze uitgekomen zijn ga ik ze in 3-literpotten steken met Batmix (ook van Plagron). Omdat de aarde voorbemest is hoef je geen meststoffen toe te voegen totdat de plant in de bloeifase is. Ik gebruik de 100% Natural producten van Plagron, omdat je de pH-waarde niet hoeft te meten en aan te passen. Met biologische voeding zal de opbrengst misschien iets minder zijn, maar de smaak zal beter zijn. Kwaliteit gaat boven kwantiteit!

Kiempluggen en verpotten

22 april: Het ontkiemen is goed gelukt bij de Amnesia, maar minder goed bij de Northern Lights. Ik denk dat ik te veel water heb gegoten op de kiempluggen, waardoor de groei trager is verlopen. Daarom heb ik de bovenkant van mijn kleine serre verwijderd om de vochtigheidsgraad naar beneden te halen. Uiteindelijk heb ik toch gekozen om ze in een pot te doen met Batmix. Nu staan ze uit de wind in een hoek waar ze toch voldoende zonlicht krijgen. Fingers crossed!

Nu moeten we even geduld hebben. Binnen twee tot drie weken zal ik beginnen met de training (LST) en zal ik de planten verpotten naar de definitieve potten. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind.

Tot binnen vijf weken…

Delaco

(advertenties)