(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Ook zo benieuwd of onze politiemensen het allemaal nog een beetje trekken tijdens de coronacrisis en intelligente lockdown? Maar natuurlijk, maak je geen zorgen. De politie doet heel stoer wat ze altijd doet en zelf omschrijft als ‘de handjes uit de mouwen steken’. En dat betekent niets meer of minder dan wietplanten opsporen en vernietigen, wat dacht jij?

War on drugs dendert door, corona of niet

Misschien, heel misschien hadden we een beetje hoop dat de war on drugs – die zich met name richt op wietplantjes zoals jullie weten – zou luwen nu het land door een veel groter en reëler gevaar wordt bedreigd in de vorm van een dodelijk virus.

Maar die vlieger gaat niet op in de ineens veel minder verontreinigde lucht boven de polders. En evenmin wordt er bezuinigd op de politiepropaganda dat wietteelt zo ondermijnend en meestal zelfs ‘levensgevaarlijk’ zou zijn. Twee actuele voorbeelden van deze week.

‘Zeer gevaarlijke’ hennepplantage in Den Haag

Net als jij waarschijnlijk, moesten wij bij het zien van bovenstaande foto van wat wordt beschreven als een ‘zeer gevaarlijke’ wietkwekerij, vooral denken aan hoe mooi de toppen staan te bloeien en hoe zonde het is om dan net voor de oogst ales kwijt te spelen. Maar ja, het kiekje van de Politie Zoetermeer is toch echt een soort bidprentje, want de 250 dames op de foto zijn dinsdagochtend vernietigd door de autoriteiten. Het ging om een kwekerij in de Haagse wijk Mariahoeve met 3 kweekruimtes. En ja de stroom werd afgetapt.

Alleen dat laatste feit al is meestal genoeg voor de politie om de term ‘zeer gevaarlijk’ te hanteren. Ook al zit zo’n kwekerij er al langere tijd – zoals hier het geval is – zonder explosies, verwoestende branden en dergelijke. Dit lezen we namelijk in het Voorburgs Dagblad: ‘Volgens de politie voelden de zekeringen ‘zeer warm aan’ en konden ze ‘elk moment doorklappen’.

Tuurlijk joh. Jammer dat er geen foto dáárvan gemaakt is…

Politie Kerkrade ‘steekt handjes uit de mouwen’

In het Limburgse Kerkrade – toch hot spot-gebied voor wat betreft de corona pandemie – gaat de politie niet alleen op plantenjacht, ze doen er ook nog eens semi-grappig over op hun Instagram. Onder een serie flauwe hashtags wordt het verslagje van hun operatie van woensdag daar begeleid:

En net als je denkt dat je het daarmee gehad, hebt lees je dat ‘verslagje’ van de Politie Kerkrade…

en dan denk je – met de grote blonde Limburgse filosoof Geert W. in gedachten – wij zijn inderdaad knettergek geworden in Nederland!

(advertenties)