(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De Nederlandse coffeeshops mogen via een afhaalloket blijven verkopen en vallen niet onder de algemene horeca-sluiting. Coffeeshop The Bull in Vlaardingen vindt dat de branche daar uiterst dankbaar voor mag zijn. Zo dankbaar dat de shop het initiatief neemt voor High Five Coffeeshops. Collega-shops in heel Nederland worden opgeroepen rechtstreeks een donatie te doen aan de keihard werkende zorgmedewerkers in hun stad of regio!

Donaties voor de werkvloer (niet het management)

In ziekenhuizen, zorginstellingen en bij andere sociale dienstverleners wordt momenteel het uiterste gevraagd  van de verplegers, servicepersoneel en andere medewerkers. De medische sector verdient een groot compliment. ‘De hulpverleners die sociaal zwakke bevolkingsgroepen bijstaan hebben alle mogelijke steun nodig’, klinkt het uit Vlaardingen

De steunactie van The Bull moet dan ook geheel ten goede komen aan de zorg- en hulpverleners op de werkvloer. ‘De coffeeshops wordt gevraagd met de grootste zorg een rekeningnummer te selecteren, dat direct aan het personeel, de medewerkers en de vrijwilligers is gekoppeld. De schenkingen zijn bedoeld voor de werkvloer, niet voor de organisaties, directies of management’, aldus de initiatiefnemers.

Een voorbeeldje van hoe je zou kunnen helpen op de site High Five Coffeeshops

Coffeeshops kunnen zich verdienstelijk maken

De actie biedt de coffeeshops van Nederland de kans om zich verdienstelijk te maken. Ze staan midden in de samenleving en zijn zich bewust van de overmatige druk op de dienstverleners, die met de gevolgen van de coronapandemie te maken hebben. Met een schenking geeft elke shop een high five aan de zwaar beproefde zorg in eigen stad of regio.

De actie is van start gegaan met een donatie van initiatiefnemer The Bull aan de plaatselijke voedselbank. De site Highfivecoffeeshops.nl laat meer doelen en suggesties zien:

 1. Geef geld aan de personeelsvereniging van het zwaar getroffen ziekenhuis

2. Laat de plaatselijke bloemist bossen bloemen bezorgen bij het bejaardentehuis om de hoek, voor de verpleging!

3. Koop dinercheques voor het ambulancepersoneel

4. Zoek het rekeningnummer van de plaatselijke voedselbank en doneer een bedrag waar de medewerkers blij van worden

5. Wees vooral creatief en gul en laat zien dat de coffeeshops meeleven!

Er zijn tal van organisaties, beroepsgroepen en vrijwilligers te vinden die het momenteel met de coronacrisis extra zwaar hebben. Die kunnen zo’n high five van de Nederlandse coffeeshops goed gebruiken.

Nog een voorbeeld van hoe coffeeshops hun dankbaarheid richting zorgverleners zouden kunnen tonen…

Meer info

Op Highfivecoffeeshops vinden de Nederlandse coffeeshops tips voor hun acties. Via het emailadres actie@highfivecoffeeshops.nl kunnen ze melding maken van hun initiatieven en andere shops oproepen hun voorbeeld te volgen. Een unieke kans voor de branche om de betrokkenheid met de samenleving te laten zien!

Voor meer informatie: www.highfivecoffeeshops.nl en info@highfivecoffeeshops.nl
Vermelden acties: actie@highfivecoffeeshops.nl

(advertenties)