(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een kweeklamp is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van een kweekruimte, dus het is belangrijk om daar niet op te bezuinigen. Anderzijds verschillen kweeklampen veel in prijs en kwaliteit. Betaalbare full spectrum LED panelen die er uitspringen zijn Quantum Boards, en de Spider Farmer SF-1000 is er zo een. 

Quantum Board?

LED fabrikant HLG (Horticulture Lightning Group) produceerde dit type LED als eerste en legde ook de naam ervan vast. De term Quantum Board wordt tegenwoordig echter door meer producenten gebruikt voor dit type LED kweeklamp.
Om preciezer te zijn gaat het om full spectrum LED kweeklampen waarbij de diodes over een relatief groot oppervlak zijn verspreid. Ze zitten bevestigd op een board, wat ook meteen de naam verklaart. De boards zitten vrij eenvoudig in elkaar en kunnen daardoor voordelig worden geproduceerd. En nu komt het mooiste van dit type kweeklamp, er kunnen uitstekende kweekresultaten mee worden gehaald!

Spider Farmer

Spider Farmer is in tegenstelling tot Quantum Board wél een merknaam. En wel van een relatief nieuwe fabrikant van LED kweeklampen. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van Quantum Boards, en maken de SF (Spider Farmer) serie. Deze lijn bestaat uit drie voordelige Quantum Boards: de SF1000 (100 Watt), de SF2000 (200 Watt) en de SF4000 (400 Watt). Met de SF serie haal je een voordelige full spectrum LED in huis, met uitstekende prestaties en een eenvoudig maar mooi design.

Over het design gesproken, die is bij de SF serie bewust eenvoudig gehouden. Spider Farmer richt zich namelijk op prijsbewuste kwekers die een kweeklamp niet kopen vanwege de vele opties of een futuristisch uiterlijk, maar vanwege de prestaties. Door het ontwerp eenvoudig te houden neemt de lamp zelf weinig ruimte in, en kan de prijs laag gehouden worden. Het armatuur is gemaakt van dun en licht aluminium dat is gecoat met een waterafstotende gel.

Full spectrum

De Quantum Boards van Spider Farmer stralen een full spectrum licht uit. In tegenstelling tot het paarsige licht van de wat oudere LED kweeklampen, zorgt dit voor een veel natuurlijker licht. Dat is niet alleen prettig voor je ogen, maar uit onderzoek is ook gebleken dat wietplanten veel beter groeien en bloeien in dit brede lichtspectrum.

De boards zijn voorzien van een mix van vier verschillende LED diodes van Samsung. De 3000 Kelvin diodes zorgen hierbij voor stimulatie van de bloei en de productie van bloemen. De blauwere 5000 Kelvin diodes zorgen voor een gedegen groeifase en de aanmaak van mooie grote groene bladeren en stevige stammen. De rode en infra rode diodes stimuleren eveneens de topontwikkeling en versnellen de verandering van de phytochrome toestand. Dit betekent in feite dat planten sneller omschakelen van de slaaptoestand in de nacht naar de actieve toestand overdag, en vice versa.

Dimbaar met passieve koeling

Alle drie de modellen uit de SF serie van Spider Farmer worden geleverd met een dimbare LED driver. Hierdoor kun je het licht dimmen wanneer dat te sterk is. Ze maken tevens gebruik van een passieve koeling, en bevatten dus ook geen luidruchtige ventilators die stuk kunnen gaan. Hierdoor kunnen de Spider Farmer LED kweeklampen, hoewel voordelig, toch geleverd worden met een gulle garantieperiode van drie jaar.

De Quantum Boards van Spider Farmer worden geleverd met verstelbare touw-hangers, roestvrijstalen hanghaken, gebruikshandleiding en een twee meter lange netstroom kabel. De SF1000 (100 Watt) kost €199,95 euro, de SF2000 (200 Watt) kost €359,99 euro en voor de SF4000 betaal je €614,99 euro. Ga naar LedsGrowIndoor.nl voor meer informatie en om te bestellen.

(advertenties)