(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Kweekdagboek: vorige week hebben we gezien dat de bladeren van Jacks Strawberry Haze enigszins vergeelden. Door de pH-waarde deze week wat hoger te houden en wat extra CalMag te geven, lost Jack dat probleem op. De toppen trekken zich er gelukkig niet veel van aan, want die groeien gewoon in eigen tempo door.

18 april: Vandaag een beetje slecht weer. Binnen is de temperatuur 23,3 graden, en als de lampen aan staan 25,8 graden. De luchtvochtigheid is 67 procent als de lampen uit staan. Het water in het systeem is netjes 20 graden, met een pH-waarde van 6,5 en een EC-waarde van 1,8. Ik heb geen water vervangen maar wel 10 liter kraanwater erbij gedaan, om de EC-waarde wat te verlagen.

19 april: Water nog niet vervangen. De plantjes gaan niet meer achteruit dus ik hoop dat ze aan het herstellen zijn. De toppen worden wel steeds dikker, dus dat gaat gewoon door.

20 april: Vandaag alles uit de bakken gepompt. 80 liter kraanwater zonder voeding erin gedaan. Alleen 50 milliliter CalMag om het tekort nog wat aan te vullen. pH op 7,0 gelaten want morgen gaat alles er weer uit.
Dan geef ik ze ook weer voeding en stel ik de pH af op 6,0. Je kunt beter beestjes hebben dan problemen met je plantjes vind ik zelf. Problemen met de planten is altijd maar dingen uitsluiten, en veel problemen lijken op elkaar.

21 april: Vandaag water vervangen, verder niets van voeding erbij gedaan.

22 april: Zó, feest vandaag! Ik mag niets doen van vrouw en kinderen. Was wel een gezellige dag maar helaas een feestje zonder wie dan ook, net als vele anderen in deze tijd.
Goed, de plantjes komen er langzaam bovenop, nu ik de pH-waarde een paar dagen hoog heb gehouden. Vandaag ook 50 milliliter Green Sensation en 50 milliliter hydro A en B van Plagron toegevoegd. Dat laat ik even een paar dagen zo, tot ik het water deze week nog eens ververs.

Vandaag gaan we ook de vierde week van de zichtbare bloei in. Moet zeggen, de toppen worden steeds dikker en stapje voor stapje groter. Worden we toch nog beetje blij in deze tijden. Ik hoop voor de mensen die aan hun éérste kweek begonnen zijn, dat het ze goed af gaat.

23 april: Denk dat de plantjes er bovenop komen. Aan de toppen is te zien dat die steeds dikker worden. Nou, dan doen we vandaag maar niets. Zie dat de blaadjes weer een beetje bijtrekken maar het kan ook aan mij liggen, dat ik wíl zien dat ze bijtrekken.

Iedereen een fijn weekend, en tot volgende week 🖐

Jack

(advertentie)